Nemcova asistencia na uragán Ovečkina a spol. nestačila, komplikácie lídra západu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemcova asistencia na uragán Ovečkina a spol. nestačila, komplikácie lídra západu
Šimon Nemec prehre New Jersey nezabránil.
Šimon Nemec prehre New Jersey nezabránil.Profimedia
Zámorská NHL mala v noci na stredu na programe osem stretnutí, v ktorých hral iba jediný Slovák. Šimon Nemec (20) síce asistoval, ale New Jersey stratilo zápas v tretej dvadsaťminútovke.

Washington - New Jersey 6:2

Šimon Nemec spoločne s celým New Jersey nemajú za sebou vydarený duel, keď prehrali na ľade Washingtonu vysoko 2:6. Slovenský obranca odohral 18:26 minúty, zaknihoval asistenciu a tri zablokované strely. Pre dvojku draftu 2022 to bol jubilejný 15. bod (2+13) v 34. súboji v NHL.

Martin Fehérváry v službách domácich pre zranenie nehral, no sledoval gólovú lavínu Capitals v tretej tretine. Alexander Ovečkin v nej zaknihoval bilanciu dva góly a asistencia, s tromi bodmi odchádzal zo zápasu aj Dylan Strome (2+1), zatiaľ čo dvakrát sa do čierneho trafil Connor McMichael

Bitka o play-off vo Východnej konferencii pokračuje, Devils strácajú z deviateho miesta na ôsmy Detroit štyri body, Washington z jedenástej priečky šesť, ale má stretnutie k dobru.

Colorado - Vancouver 3:1

Situáciu na západe si komplikuje vedúci Vancouver (80 bodov, 58 zápasov), ktorý prehral ostatné tri merania síl a môže byť len rád, že totožnú šnúru drží aj druhý Dallas (76 bodov, 57 zápasov). Canucks totiž po výprasku 7:10 od Minnesoty prehrali aj na ľade tretieho Colorada (74, 57). A to sa zo štvrtého miesta ešte približuje Winnipeg (73, 54).

Skóre síce otvoril hosťujúci J.T. Miller, ale dva zásahy Ryana Johansena na začiatku druhej a tretej časti hry súboj otočili. Alexandar Georgijev si pripísal 24 zákrokov, z čoho vyplynula rovných úspešnosť 96 %.

Ďalšie výsledky:

Florida - Ottawa 3:2 pp

NY Rangers - Dallas 3:1

Pittsburgh - NY Islanders 4:5 pp

Winnipeg - Minnesota 6:3

Vegas - Nashville 3:5

Los Angeles - Columbus 5:1