Nemec si vytvoril kariérne maximum a postavil sa hviezde, Slafkovského piaty gól sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec si vytvoril kariérne maximum a postavil sa hviezde, Slafkovského piaty gól sezóny

Aktualizované
Šimon Nemec zaknihoval kariérne maximum na ľade proti Bostonu.
Šimon Nemec zaknihoval kariérne maximum na ľade proti Bostonu.Profimedia
Zámorská NHL mala v pondelok večer a v noci na utorok na programe celkovo 10 stretnutí, v ktorých sa predstavili traja Slováci. Zo zápisu do kanadského bodovania a triumfu sa tešil iba Juraj Slafkovský (19).

Boston - New Jersey 3:0

Šimon Nemec sa ukázal ako hráč, ktorý sa nebojí postaviť proti súperom, pretože v menšej šarvátke zložil na ľad hviezdneho Brada Marchanda. Taktiež zabránil puku preniknúť za čiaru, keď ho vytečoval hokejkou. Neskôr nepríjemne narazil do mantinelu, no duel dohral.

Mladík mal ice-time necelých 25 minút a 26 sekúnd, vďaka čomu bol druhým najvyťažovanejším mužom stretnutia a vytvoril si kariérne maximum v NHL. Zaknihoval však dva mínusové body a raz sedel na trestnej lavici za zdržovanie hry. Okrem toho zablokoval šesť striel.

Nebolo to však nič platné, keďže brankár Jeremy Swayman udržal čisté konto s 31 zákrokmi, zatiaľ čo jeho spoluhráči David Pastrňák a už spomínaný Marchand získali zhodne po dva body (1+1 a 0+2).

Pittsburgh - Seattle 3:0

Tomáš Tatar nastúpil v prvej formácii Seattlu, ale rovnako ako jeho spoluhráči nebodoval. Na ľade strávil 16 minút a 19 sekúnd, trikrát vystrelil na bránku a rozdal dva hity. Kraken sa nepresadili, brankár Jarry chytil všetkých 21 striel. Hrdinom Pittsburghu sa stal dvojgólový Crosby. Seattle ukončil sériu deviatich výhier.

Montreal - Colorado 4:3

Juraj Slafkovský si pripísal piaty zásah do čierneho a celkovo 16. bod v sezóne, keď v presilovke vyrovnal stav duelu proti Coloradu na 1:1, čím zároveň ukončil vlastné deväťzápasové strelecké suchoty. Okrem toho nazbieral mínusku, celkovo šesťkrát ohrozil gólmana hostí (osobné maximum v NHL) a dvakrát zablokoval pokus súpera. Čas strávený na ľade sa vyšplhal na 18:08 minúty. 

"Lavíny" nebodovali ani skrz heroický výkon beka Calea Makara, ktorý zaknihoval trefu a dve asistencie, pričom v hre bol takmer polhodinu (29:17 minút, o sekundu viac mal Mikko Rantanen). Colorado tak prišlo o šnúru troch výher, pričom Montreal, naopak, vyhral po troch súbojoch.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - San Jose 3:0

Columbus - Vancouver 4:3 sn

Florida - Anaheim 4:5 pp

Carolina - Los Angeles 2:5

Minnesota - NY Islanders 5:0

Vegas - Nashville 4:1

St. Louis - Philadelphia 2:4