Liba sa dočká veľkej pocty. Hokejovú legendu uvedú na MS v Česku do Siene slávy IIHF

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liba sa dočká veľkej pocty. Hokejovú legendu uvedú na MS v Česku do Siene slávy IIHF

Igor Liba bude uvedený do Siene slávy IIHF.
Igor Liba bude uvedený do Siene slávy IIHF.TASR
Legendárny útočník Igor Liba (63) bude do Siene slávy uvedený spolu s Jaromírom Jágrom (52) či Jaroslavom Pouzarom (71). Medzinárodná hokejová federácia zverejnila zoznam ôsmich osobností, ktoré ocení v českej metropole na záver šampionátu, na svojom oficiálnom webe.

Spolu s Libom, Pouzarom a Jágrom budú do Siene slávy uvedení aj Švéd Kenny Jonsson, Fín Petteri Nummelin, Kanaďan Ryan Smyth, Američanka Natalie Darwitzová a kanadský tréner Mel Davidson. Špeciálne ocenenie dostane tiež česká reprezentácia, ktorá v roku 1998 ovládla prvý olympijský turnaj v Nagane s hráčmi z NHL.

Liba je legendou slovenského hokeja, ale hral len za československú reprezentáciu. Je tiež majstrom sveta a rovnako ako Pouzar a Jágr štartoval na olympijských hrách. V roku 1984 získal striebro a v 1992 bronz. V NHL však odohral iba jednu sezónu. V roku 1983 ho draftovalo z 91. miesta Calgary Flames. Obliekal dresy Los Angeles Kings a New York Rangers.

Do spoločnosti 244 členov Siene slávy sa dostane Igor Liba ako desiaty Slovák v histórii. Pred ním sa to podarilo Jozefovi Golonkovi (1998), Vladimírovi Dzurillovi (1998), Jánovi Staršiemu (1999), Petrovi Šťastnému (2000), Ladislavovi Horskému (2004), Ladislavovi Trojákovi (2011), Petrovi Bondrovi (2016) a naposledy v roku 2019 dvojici Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy.