Týždeň v NHL: Sharks by sa snáď trápili aj na farme, Reinhart je na tom lepšie než celý klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň v NHL: Sharks by sa snáď trápili aj na farme, Reinhart je na tom lepšie než celý klub

"Žraloci" sú s desiatimi výhrami na dne NHL.
"Žraloci" sú s desiatimi výhrami na dne NHL.Profimedia
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto nazbieral najviac bodov, ktorý brankár zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a čo zaujalo experta českej mutácie Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída? To všetko sa dozviete v našej pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL.

Najproduktívnejší hráč

Canucks majú za sebou skvelý týždeň plný víťazstiev, pričom pod všetky štyri z nich sa podpísal hviezdny Švéd Elias Pettersson. Druhý najproduktívnejší hráč tímu bol pri deviatich zo šestnástich strelených gólov (5+4) a hlavne trikrát rozhodol. Všetky zásahy navyše zaznamenal pri vyrovnanom počte hráčov na ľade.

Brankár týždňa

Výnimočný týždeň, hneď piati brankári nastúpili na tri zápasy a všetky vyhrali. Navyše s veľmi dobrými číslami. Najviac zásahov mal Thatcher Demko z Vancouveru - 97. Inkasoval len šesť gólov, svoju úspešnosť zákrokov vytiahol na 94,2 % a pridal štvrté čisté konto v sezóne.

Slovák týždňa

Najviac sa darilo útočníkovi Calgary Martinovi Pospíšilovi, jeho tím si z troch zápasov odniesol tri víťazstvá. V dueli proti Ottawe zaznamenal asistenciu, rozdal sedem hitov a na konto si pripísal dva plusové body.

Jeden zaknihoval aj v meraní síl s Vegas, dve mínusky sa mu pritrafili proti Arizone. Za týždeň strávil na ľade v priemere 11 minút a 54 sekúnd, v každom zo súbojov však mieril raz na trestnú lavicu. 

Highlight týždňa

Opäť Vancouver. Výborný štart klubu do sezóny už nemožno brať na ľahkú váhu. Kým v tej minulej dosiahol v 82 zápasoch v základnej hracej dobe len 24 víťazstiev, v tej aktuálnej má na konte 25 triumfov v 40 stretnutiach.

Hviezdou tímu je znovuzrodený útočník Elias Pettersson, ktorý sa tento týždeň zapísal do histórie NHL, keď ako prvý strelil víťazný gól v štyroch po sebe idúcich zápasoch vonku. Vancouver treba brať vážne, o čom svedčí aj fakt, že v kádri sa nachádza päť hráčov (okrem Petterssona aj Brock Boeser, Thatcher Demko, Quinn Hughes a J.T. Miller) nominovaných na nadchádzajúci Zápas hviezd.

Canucks sa aktuálne darí.
Canucks sa aktuálne darí.Flashscore

Štatistika týždňa

Presilové hry rozhodne nie sú tým, v čom by Washington Capitals v tejto sezóne vynikali. S 15 zásahmi v 40 zápasoch sú najhorší v súťaži a za lídrami z Colorada a Tampy Bay zaostávajú o 26 gólov. Lepší než celý tím Capitals je dokonca aj útočník Floridy Sam Reinhart, ktorý v sezóne 2023/24 uspel v početnej výhode už 16-krát.

Zo sociálnych sietí

Od 16. decembra do 10. januára zbierali hráči San Jose Sharks iba prehry. Išlo celkovo o 12 zápasov, v ktorých kalifornský klub strelil 17 gólov a inkasoval 54. Poľutoval ho dokonca aj bývalý ligový obranca Carlo Colaiacovo. "Naozaj si myslím, že Sharks by mohli momentálne prehrať aj s najlepším tímom v AHL. Je mi tých chlapcov ľúto," napísal na sociálnej sieti X.

Fotografia týždňa

Takto skončil v klietke New York Rangers obranca St. Louis Torey Krug. Radšej by tam určite poslal puk, väčšinou produktívny bek strelil v tejto sezóne zatiaľ jeden gól...

Torey Krug v klietke Rangers.
Torey Krug v klietke Rangers.Profimedia

Pohľad Ladislava Šmída

"Tento týždeň prišla z Colorada skvelá správa, kapitán a líder tímu Gabriel Landeskog, ktorý pre zranenie nehral od júna 2022, začína opäť trénovať. Návrat však bude podľa správ asi trvať dlho, pretože nikto nevie, ako bude operované koleno reagovať na plnú záťaž. Avalanche sa určite tešia na jeho vodcovské schopnosti, pred zranením zbieral veľa bodov, ale do tímu zďaleka neprináša len to. Dokáže zasiahnuť hráča poriadnym hitom a bitkou pokojne zvrátiť vývoj zápasu. Navyše som o ňom vždy počul dobré veci od ľudí z okolia, zdá sa, že je to skvelý chlap. Ak by ho Colorado získalo na koniec sezóny alebo play-off, bol by to preňho veľký príval energie a sebavedomia. Edmonton je môj obľúbený tím, ale fandím aj Coloradu. Rád by som videl Landeskoga čoskoro späť na ľade."