New Jersey prišlo o najproduktívnejšieho hráča NHL, Hughes bude chýbať niekoľko týždňov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

New Jersey prišlo o najproduktívnejšieho hráča NHL, Hughes bude chýbať niekoľko týždňov

Hughes si ešte nejaký čas nezahrá.
Hughes si ešte nejaký čas nezahrá.Profimedia
New Jersey bude niekoľko týždňov chýbať útočník Jack Hughes (22), ktorý je momentálne lídrom bodovania NHL. Mladý center sa zranil v piatkovom zápase v St. Louis. Podľa klubu má Hughes bližšie nešpecifikované problémy v hornej časti tela.

Hughes sa zranil v prvej tretine. Preštrikoval sa do šance medzi dvoch hráčov Blues, potom pri snahe zakončiť zakopol, v rýchlosti stratil rovnováhu a narazil do zadného mantinelu. Americký útočník si narazil pravé rameno a hlavu. Zostal chvíľu ležať na ľade, následne pomaly zamieril na striedačku. Hoci sa krátko pokúšal vrátiť do hry v presilovke, čoskoro opustil ľad a zápas sa pre neho skončil. Blues vyhrali 4:1.

Jednotka draftu 2019 má za sebou výborný štart do sezóny. Hughes v desiatich štartoch nazbieral 20 bodov za päť gólov a 15 asistencií a je lídrom bodovania NHL. Dvadsať bodov zaznamenal aj Elias Pettersson z Vancouveru, ktorý odohral o duel viac so šiestimi zásahmi a 14 asistenciami.

Pre Devils, ktorí vstúpili do ročníka siedmimi výhrami z jedenástich stretnutí, to nie je prvá strata. Útočníci Nico Hischier, Tomáš Nosek a obranca Colin Miller sú taktiež listine zranených hráčov.