NHL napísala v Európe ďalšiu kapitolu, pred švédskym publikom sa blysli Nylander a Tavares

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL napísala v Európe ďalšiu kapitolu, pred švédskym publikom sa blysli Nylander a Tavares

Toronto sa v Štokholme predstaví aj v nedeľu.
Toronto sa v Štokholme predstaví aj v nedeľu.Profimedia
Európsky program zámorskej profiligy pokračoval duelom Detroitu s Torontom, po ktorom sa z úspešného obratu mohli tešiť hráči Maple Leafs. Za oceánom si výhru pripísali mužstvá Winnipegu a Floridy.

Detroit - Toronto 2:3

Maple Leafs zdolali tím Red Wings v štokholmskom zápase NHL Global Series po obrate v tretej tretine. Švédsky útočník William Nylander a kapitán kanadského tímu John Tavares si pripísali tri body za gól a dve asistencie.

Detroit viedol už 2:0 po tom, čo Holanďan Daniel Sprong skóroval v 2. tretine z trestného strieľania a na radosť švédskeho publika sa o dve minúty presadil aj Lucas Raymond. "Červené krídla" však v tretej časti prišili o nádejný náskok a góly Tylera Bertuzziho, Nylandera a kapitána "javorových listov" Tavaresa znamenali tretie víťazstvo Toronta za sebou. To dosiahlo 20. bod v sezóne a v tabuľke Východnej konferencie sa dostalo na štvrté miesto práve pred Detroit, ktorý má po druhej prehre za sebou o bod menej.

Zdolaný tím si z dvoch zápasov v severskej metropole odnáša iba jeden bod, keďže vo štvrtok prehral s Ottawou po predĺžení. Toronto bude mať v Európe šancu na ďalšie víťazstvo ešte v nedeľu, keď od 14:00 v Avicii Arene zakončí svoj štvordňový program proti Minnesote. 

Ďalšie výsledky:

Winnipeg - Buffalo 3:2

Anaheim - Florida 1:2