Černák prispel k triumfu, Slováci z Calgary vyhrali. Slafkovský v 11-gólovej bitke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák prispel k triumfu, Slováci z Calgary vyhrali. Slafkovský v 11-gólovej bitke

Černák si vylepšil osobné štatistiky.
Černák si vylepšil osobné štatistiky.Profimedia
Ottawa vyhrala v Štokholme až po predĺžení, rozhodol o tom v čase 64:58 min nemecký útočník Tim Stützle (21). V ostatných dueloch sa z víťazstva mohli tešiť až traja slovenskí hokejisti. Erik Černák (26) pomohol svojmu tímu asistenciou pri víťaznom zásahu.

Ottawa - Detroit 5:4 pp

Senators sa ujali vedenia v presilovej hre po zásahu Michaela Rasmussena. Stüzlovu strelu z medzikružia ešte James Reimer vyrazil, ale dorážku Drakea Bathersona tečoval za jeho chrbát Tkachuk. V polovici úvodnej tretiny našiel Stützle skvelou prihrávkou v páde pri ľavej žrdi Tkachuka, ktorý pridal svoj druhý gól. Do šatní sa ale šlo za stavu na 3:0.

Po 88 sekundách druhej tretiny Josh Norris po kombinácii s Mathieuom Josephom prestrelil Reimera z pravého kruhu, ale Detroitu sa podarilo do druhej prestávky vyrovnať aj napriek tomu, že prehrával o štyri góly. V tretej tretine už gól nepadol.

Na začiatku predĺženia mohol rozhodnúť Tkachuk, ale Reimer zasiahol betónom a nedovolil kapitánovi Ottawy dosiahnuť hetrik. V závere štvrtej časti duelu sa domáci radovali zásluhou Stützla, ktorý zo vzduchu trafil letiaci puk bejzbalovým spôsobom a doviedol svoj tím k víťazstvu.

Chicago - Tampa 2:4

Erik Černák zaznamenal asistenciu pri víťaznom góle tímu Lightning, ktorý v noci na piatok uspel v NHL na ľade Blackhawks. O rozhodujúci presný zásah sa v 52. min postaral jeho kolega z prvej obrannej formácie Victor Hedman, keď zvýšil na 3:2. 

V poslednej minúte ešte Brandon Hagel do prázdnej bránky zavŕšil skóre. Klub z Floridy zabodoval prvýkrát po troch dueloch. Slovenský obranca sa úspešne vrátil na ľad po jednom stretnutí, ktoré vynechal pre zranenie v hornej časti tela. V sezóne si pripísal štvrtú asistenciu.

Montreal - Vegas 5:6 

Po dvoch prehrách na domácom štadióne Bell Centre nasledovala pre káder Canadiens aj tretia. Mužstvo Juraja Slafkovského nestačilo na obhajcu titulu z Las Vegas. V prvých 40 minútach bolo k videniu až osem presných zásahov, všetky však bez pričinenia slovenského talentu.

Záverečné dejstvo ponúklo zlomové okamihy v podobe dvoch presilovkových gólov hostí v rozmedzí 44 sekúnd 59. minúty. V tej poslednej dokázal Montreal už len znížiť, konečnú podobu výsledku určil Barron. Slafkovský odohral 13:39 min.

Calgary - Vancouver 5:2

Tesný triumf nad Montrealom namotivoval hráčov Flames k vyššiemu víťazstvu proti Canucks. Všetko sa ale udialo bez bodového pričinenia Adama Ružičku a Martin Pospíšila. Prvý menovaný odohral 10:14 min, jeho krajan o viac než dve minúty viac. Rozhodujúca chvíľa prišla v posledných okamihoch druhej tretiny, postaral sa o ňu gólom na 3:2 Hanifin.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Arizona 2:3

Pittsburgh - New Jersey 2:5

Seattle - NY Islanders 4:3 sn

Los Angeles - Florida 2:1

San Jose - St. Louis 5:1