NHL spoznala najlepších hráčov týždňa, žiaril hviezdny Matthews

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
NHL spoznala najlepších hráčov týždňa, žiaril hviezdny Matthews
Matthews má skvelú formu.
Matthews má skvelú formu.Profimedia
Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Toronta Auston Matthews (26), obranca Roman Josi (33) z Nashvillu a center Nazem Kadri (33) z Calgary. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Matthews sa strelecky presadil vo všetkých štyroch zápasoch týždňa. Strelil najviac gólov (5) spomedzi všetkých hráčov súťaže a k presným zásahom pridal aj dve asistencie. Center elitného útoku Maple Leafs potiahol svoj tím bilanciou 1+1 pri víťazstvách nad Pittsburghom (3:2 pp) a New Jersey (5:2). Do siete Devils poslal dva puky aj pri nasledujúcej prehre 5:6. Proti Detroitu (4:5 pp) pridal ďalší gól a už iba jeden ho delí od méty 70 presných zásahov. Do konca základnej časti čakajú Toronto dve stretnutia. Hranicu 70 gólov pokorili naposledy v ročníku 1992/93 Alexander Mogiľnyj a Teemu Selänne (obaja 76 gólov).

Druhou hviezdou sa stal Josi, ktorý viedol bodovanie obrancov s bilanciou dva góly a sedem asistencií. Švajčiarsky obranca zaznamenal dve asistencie pri prehre s Winnipegom (3:4 pp). Pri víťazstve nad Chicagom (5:1) si pripísal asistenciu, čím dosiahol druhýkrát v kariére na métu 60 gólových prihrávok za sezónu. Týždeň zavŕšil štyrmi bodmi (2+2) v stretnutí proti Columbusu (6:4). Pre kapitána predátorov to bol ôsmy štvorbodový zápis v kariére, prvý od 17. novembra 2022 (0+4 proti NY Islanders).

Kadri sa prezentoval v štyroch dueloch bilanciou 4+4 a priviedol Flames k trom víťazstvám. Blysol sa tromi bodmi proti Anaheimu (6:3), ako aj s Arizonou (6:5).