NHL videla dva strety Slovákov, Calgary potiahla za triumfom 10-bodová formácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL videla dva strety Slovákov, Calgary potiahla za triumfom 10-bodová formácia

Fehérváry sa po súboji so Seattlom tešiť nemohol.
Fehérváry sa po súboji so Seattlom tešiť nemohol.Profimedia
Základná časť zámorskej profiligy je chudobnejšia o ďalších 13 zápasov. Až v šiestich prípadoch muselo o víťazovi rozhodnúť predĺženie. V jednom z nich sa proti sebe postavili aj dvaja slovenskí obrancovia. Program taktiež ponúkol ešte jeden stret Slovákov.

Montreal - San Jose 2:3

Po nájazdovej výhre i prehre si Canadiens tentoraz zapísali tesnú prehru už v základnom hracom čase. Doma nestačili na najhorší káder celej ligy. Sharks navyše v Bell Centre ukončili dlhočiznú sériu dvanástich po sebe idúcich neúspechov. Juraj Slafkovský sa už tradične predstavil v elitnej útočnej trojici domáceho tímu, odohral 17:47 min, kanadské štatistiky si ale nevylepšil. Montrealu aktuálne patrí 13. priečka Východnej konferencie.

Tampa - New Jersey 4:3 pp

Od začiatku nového roka tím Lightning pravidelne striedal víťazstvá s prehrami. Túto šnúru sa mu podarilo pretrhnúť doma v Amalie Arene proti Devils. Stretnutie bolo súbojom Erika Černáka so Šimonom Nemcom. Obaja slovenskí zadáci nastupovali v druhej obrannej dvojici, individuálne sa ale do scenára merania síl nezapísali.

Prvý menovaný strávil na ľade bez dvoch sekúnd osem minút, draftová dvojka roku 2022 odohrala viac ako dvojnásobok času svojho krajana. Hrdinom domácich sa na konci druhej minúty predĺženia stal Darren Raddysh, čím mužstvu zabezpečil triumf nad tabuľkovým susedom v bitke o ôsmu pozíciu východu.

Washington - Seattle 1:4

Capitals stáli pred náročnou skúškou - na ich ľad zavítal rozbehnutý celok Kraken, ktorý vyhral posledných sedem zápasov. Ten ôsmy napokon hostia pridali práve na štadióne Capital One Arena. Víťaznú trefu priniesla už prvá tretina, keď sa v 19. minúte presadil Alexander Wennberg. V prvej obrannej dvojke Washingtonu nezažil ideálny duel Martin Fehérváry. Odohral síce 20:44, ale na jeho konto smerovali až tri mínusové body. Náprotivok Tomáš Tatar si pripísal 15:39 min, ale žiadne kanadské ani plusové body.

Arizona - Calgary 2:6

Coyotes povzbudení výhrou nad lídrom Východnej konferencie z Bostonu hostili duel s tímom Flames. Dva body si uchmatli hostia a zariadila im ich najmä produktívna prvá formácia. Základná pätica hokejistov Calgary si medzi sebou rozdelila až 10 kanadských bodov, nad všetkými vyčnieval strelec hetriku Jegor Sharangovič. Súčasťou tretieho útoku bol Martin Pospíšil s takmer 11 odohranými minútami. Podobný herný čas zazanmenal aj Adam Ružička vo štvrtej ofenzívnej trojici.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Ottawa 5:3

Carolina - Anaheim 6:3

Detroit - Edmonton 2:3 pp

Florida - Los Angeles 3:2 pp

NY Islanders - Toronto 4:3 pp

Pittsburgh - Vancouver 3:4 pp

St. Louis - NY Rangers 5:2

Winnipeg - Chicago 2:1

Vegas - Boston 2:1 pp