Noc slovenských víťazstiev. Fehérváry s druhým gólom sezóny, bodoval aj Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Noc slovenských víťazstiev. Fehérváry s druhým gólom sezóny, bodoval aj Slafkovský
Fehérváry v Pittsburghu zvyšoval na 3:0.
Fehérváry v Pittsburghu zvyšoval na 3:0.Profimedia
Do bohatej nádielky duelov zámorskej profiligy zasiahli štyria Slováci. Všetci sa mohli tešiť z výhier svojich tímov, dvaja z nich aj z individuálnych kanadských bodov. Pri prehre Tampy sa na súpiske neobjavil zranený Erik Černák (26).

Pittsburgh - Washington 3:4

Po piatich výhrach z posledných šiestich zápasov privítali Penguins v PPG Paints Arene káder Capitals. Hostia nastupovali na stretnutie so štyrmi prehrami v rade. Sériu neúspechov sa im ale podarilo prelomiť a ruku k dielu pridal aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca sa v 14. minúte dočkal druhého zásahu sezóny. Dosledoval odrazený puk, vykorčuľoval s ním spoza bránky na os ihriska k modrej čiare a prekonal gólmana Jarryho. Celkovo odohral 22:35 min. O víťaznú ranu sa už na konci prvej tretiny postaral Ovečkin.

Dallas - Montreal 3:4

Cesty tímov Stars a Canadiens sa v NHL skrížili po viac než roku. Ideálnejšie boli naladení domáci, ktorí zvíťazili päťkrát z ostatných šiestich vystúpení. Mužstvo z Montrealu neuspelo trikrát za sebou a už v 11. sekunde duelu v Dallase prehrávalo. Vyrovnanie však prišlo v piatej minúte a asistenciou k tomu prispel aj Juraj Slafkovský. Mladý Slovák pripravil gól kapitánovi Suzukimu, na ľade strávil 19:14 min. Rozhodujúca trefa merania síl sa spojila s 47. minútou, na svoje konto si ju pripísal Caufield.

Minnesota - Calgary 1:3

V priebehu posledného mesiaca to bol už tretí stret celkov Wild a Flames. Po dvoch triumfoch Minnesoty sa z víťazstva v boji tabuľkových susedov Západnej konferencie tešilo Calgary. V zostave hostí sa objavili aj Adam Ružička a Martin Pospíšil. Individuálne štatistiky si nevylepšili, prvý menovaný odohral 8:12 min, jeho krajan o 47 sekúnd viac. Zápas videl víťazný gól už v 20. minúte, keď sa presadil Jonathan Huberdeau.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Boston 1:4

NY Rangers - Carolina 1:6

Nashville - Chicago 3:0

Winnipeg - Tampay 4:2

Arizona - Florida 1:4

Colorado - NY Islanders 5:4 pp

Edmonton - Philadelphia 5:2

Vancouver - Ottawa 6:3

Los Angeles - Toronto 0:3

San Jose - Detroit 3:5