Novoročné Winter Classic prinieslo skvelú šou. Tatar sa teší z výhry, no rekord nestanovil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Novoročné Winter Classic prinieslo skvelú šou. Tatar sa teší z výhry, no rekord nestanovil

Seattle vyhralo Winter Classic.
Seattle vyhralo Winter Classic.Profimedia
Hokejisti tímu Seattle Kraken vyhrali v novoročnom zápase Winter Classic zámorskej NHL proti Vegas Golden Knights 3:0.

Seattle - Vegas 3:0

Organizátori pripravili skvelú šou nielen po hokejovej stránke. Vyhrali sa aj so štadiónom, keďže takmer 50-tisícový T-Mobile Park obsahoval napríklad veľkú maketu lode, ktorú obopínajú chápadlá krakena. Rovnako tak hráči zažili špeciálny nástup a tiež si mohli vypočuť hymnu v tónoch elektrickej gitary.

Vypredaný štadión sa však tešil hlavne na špeciálny súboj dvoch najmladších tímov NHL. Hráči Vegas prekvapili a do dejiska prišli oblečení ako legendárny spevák Elvis Presley. Obe mužstvá nastúpili aj v špeciálnych dresoch, ktoré boli vyrobené iba na tento duel.

Tomáš Tatar nastúpil na svoj tretí Winter Classic, pričom v predošlých dvoch získal zhodne po dva body. Mohol sa tak stať prvým hráčom histórie, ktorý v dueloch pod holým nebom trikrát zažije viacbodový duel. To sa mu síce nepodarilo, no s tromi účasťami v takýchto vystúpeniach vyrovnal slovenský zápis Zdena Cháru. Tatar strávil na ľade niečo cez 14 minút, trikrát vystrelil a rozdal jeden hit.

Až do záveru druhej tretiny sa hralo bez vylúčení. Dominovali brankári, nepadalo veľa gólov. Skóre otvoril šikovným tečom fínsky krídelník Eeli Tolvanen, čím sa postaral o prvý gól NHL v kalendárnom roku 2024. Samozrejme, keď berieme do úvahy tamojší čas a nie stredoeurópsky. Pridal sa k nemu obranca Borgen.

Vegas nestrelilo ani gól a Daccord udržal čisté konto. Seattle vo svojom historicky prvom Winter Classic vyhralo 3:0. Ešte nikdy sa nestalo, aby v dueloch pod holým nebom udržal brankár nulu.