Nový rekord je na svete. Slafkovský sa dostal na vrchol bohatej histórie Montrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový rekord je na svete. Slafkovský sa dostal na vrchol bohatej histórie Montrealu
Slafkovský si zapísal nezabudnuteľný bod.
Slafkovský si zapísal nezabudnuteľný bod.Profimedia
Slovenský hokej sa v NHL dočkal veľkej pocty, ktorá patrí najmä menu Juraj Slafkovský (19). Talent z Montrealu vytvoril nový rekord bohatej histórie kanadského klubu. Dôvod na radosť mali aj Martin Fehérváry (24) a Šimon Nemec (20). V drese Calgary sa z výhry netešili Martin Pospíšil (24) a na súpiske Seattlu sa neobjavil Tomáš Tatar (33).

Washington - Detroit 4:3 pp

Capital One Arena hostila dôležitú bitku mužstiev, ktoré bojujú o prienik do vyraďovacej časti. V dueli ôsmeho s deviatym celkom Východnej konferencie uspeli Capitals a na káder Red Wings si so zápasom k dobru vytvorili dvojbodový náskok. Po takmer dvoch minútach predĺženia sa ich hrdinom stal Dylan Strome, autor víťazného zásahu. Pri druhom góle Washingtonu si asistenciu pripísal Fehérváry, ktorý bez jednej sekundy odohral v prvej obrane domácich 20 minút.

Toronto - New Jersey 3:6

V rovnakom boji ako Capitals a Red Wings sú aj Devils, ktorí si tentoraz pomohli na ľade Toronta. Tromi kanadskými bodmi sa o triumf pričinilo až trio hráčov - Hischier (1+2), Bratt (0+3) a Lazar (0+3). Nemec sa objavil v druhej defenzívnej línii hostí, na ľade strávil takmer 17 minút a pripísal si jeden mínusový bod. Na ôsmy Washington stráca New Jersey päť bodov.

Chicago - Calgary 3:1

Flames spolu s Pospíšilom v elitnom útoku neuspeli v Chicagu. U predposledného tímu Západnej konferencie nezískali ani bod. Postaral sa o to najmä dvojgólový Dickinson. Čestný zásah zo strany hostí prišiel až v 53. minúte, keď konečnú podobu výsledku stanovil Weegar. Na ľade bol vtedy aj spomínaný slovenský útočník, ktorý celkovo odohral 13:31 min.

Colorado - Montreal 1:2

Avizovaný útok na vytvorenie nového rekordu bol úspešný. Slafkovský si ho po presnej trefe kapitána Suzukiho bleskovo zabezpečil už v 52. sekunde zápasu s AvalanchePre draftovú jednotku to bol 40. bod sezóny v pozícii tínedžera, čím v tomto smere prekonal 39-bodový zápis Maria Tremblaya z ročníka 1974/75. Kanadský hokejista teda bol na čele dejín Canadiens 49 rokov.

Košický rodák zaznamenal veľký míľnik vďaka asistencii, ktorú síce zaknihoval už v prvej minúte, no nepodieľal sa na otváracom góle stretnutia. Ten padol ešte o deväť sekúnd skôr z hokejky domáceho MacKinnona. To však bolo zo strany Colorada všetko. Gólovo sa ale príliš nečinili ani hostia a o výsledku bolo rozhodnuté už v 15. minúte, keď sa o poslednú trefu postaral Armia.

Okrem rekordného zápisu sa tak mladý Slovák mohol tešiť aj z cennej výhry nad kádrom z tretieho miesta západu. Takisto aj z pomerne slušnej hernej porcie v podobe takmer 22 minút a natiahnutia svojej bodovej série na osem duelov v rade.

Ďalšie výsledky:

Florida - Boston 3:4

NY Rangers - Philadelphia 6:5 pp

Pittsburgh - Carolina 4:1

Nashville - Vegas 5:4 pp

Winnipeg - Edmonton 3:4 pp

Arizona - Columbus 6:2

San Jose - Dallas 3:6

Seattle - Anaheim 4:0