Tvrdé boje o play-off v Západnej konferencii, o krok bližšie sú k nemu Vegas a Los Angeles

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tvrdé boje o play-off v Západnej konferencii, o krok bližšie sú k nemu Vegas a Los Angeles
Logan Thompson pustil za seba uplynulú noc iba jediný puk.
Logan Thompson pustil za seba uplynulú noc iba jediný puk.AFP
Zámorská NHL mala v noci na utorok na programe len dva duely, v ktorých sa Slováci nepredstavili. Individuálnymi výkonmi najviac zažiarili dvaja muži - jediný dvojbodový hráč Anže Kopitar (36) a brankár Logan Thompson (27), ktorý kryl 31 striel súpera.

St. Louis - Vegas 1:2 pp

Aj vďaka Thompsonovi (úspešnosť zákrokov 96,9 %) zvíťazil aktuálny majster zvíťazil na ľade St. Louis po predĺžení. O dvoch bodoch v ňom rozhodol Jonathan Marchessault, no vôbec k tomu nemuselo dôjsť, ak by Pavel Bučnevič o 19 sekúnd skôr premenil trestné strieľanie...

V priamom súboji o ôsme miesto play-off Golden Knights zdolali St. Louis a navýšili si tak náskok na súpera na päť bodov, pričom majú duel k dobru.

Vancouver - Los Angeles 2:3

Kopitar prv asistoval na druhý zásah a potom sám pridal tretí, čím rozhodol o výhre siedmeho celku na západe. Vedúci Vancouver nevyužil možnosť matematicky si poistiť postup do vyraďovacej časti, ale najmä odpútať sa od dvojice Colorado - Dallas.

Canucks nazbierali za 72 zápasov 98 bodov, zatiaľ čo Avalanche a Stars o bod menej. Aj v tomto prípade má celok z Denveru  stretnutie k dobru.