Nylander zlomil klubový rekord, Quinn Hughes medzi vybranou spoločnosťou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nylander zlomil klubový rekord, Quinn Hughes medzi vybranou spoločnosťou

Nylander sa vo výskoku snaží uhnúť strele spoluhráča.
Nylander sa vo výskoku snaží uhnúť strele spoluhráča.Profimedia
Švédsky hokejista William Nylander (27) bodoval v deviatom stretnutí Toronta za sebou a prekonal tým klubový rekord s minimálne bodom od začiatku sezóny.

Produktívni Nylander s Fialom

Nylander sa doteraz o rekord organizácie Maple Leafs v bodovej sérii od začiatku sezóny delil s Johnom Andersonom (1982/83), Lannym McDonaldom (1976/77) a Frankom Mahovlichom (1961/62). Dvadsaťsedemročný útočník má na konte spolu 13 bodov (6+7).

Švajčiarsky útočník Kevin Fiala z Los Angeles predĺžil proti Torontu svoju sériu asistencií už na osem duelov, čo je najdlhšia séria v novom ročníku profiligy.

Quinn Hughes medzi vybranou spoločnosťou

Hviezdou dvojzápasového programu zámorskej NHL sa stal Nylanderov krajan Elias Pettersson, ktorý hetrikom za Vancouver zostrelil Nashville (5:2). Métu 1 000 odohraných duelov pokoril v drese Predators kanadský center Ryan O'Reilly.

V piatom zápase za sebou bodoval obranca Vancouveru Quinn Hughes, ktorý zaknihoval proti "predátorom" tri asistencie. Vo svojom 292. stretnutí v NHL pokoril métu 250 bodov (29+221).

Stal sa 12. obrancom v histórii s najnižším počtom odohratých zápasov, ktorý na túto hranicu dosiahol. Hughes je zároveň druhým aktívnym bekom, ktorý nazbieral 250 bodov v menej ako 300 stretnutiach. Skôr sa to podarilo iba Caleovi Makarovi z Colorada (241 duelov). 

"Ja nad tým veľmi nerozmýšľam, ale asi by som si mal občas sadnúť a na chvíľu sa odreagovať. Makar je od svojho príchodu jedným z najlepších obrancov v lige a ja sa snažím byť najlepším, aký môžem byť," uviedol starší brat útočníka New Jersey Jacka Hughesa – priebežného lídra kanadského bodovania súťaže.