Obor Rempe nahradil Kakka a zbieral hity. Florida prehrala v play-off po ôsmich rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obor Rempe nahradil Kakka a zbieral hity. Florida prehrala v play-off po ôsmich rokoch

Obor Rempe pri jednom z hitov na Bennetta.
Obor Rempe pri jednom z hitov na Bennetta.AFP
Hokejisti Floridy Panthers prehrali v predĺžení v play-off zámorskej NHL prvýkrát od šiesteho zápasu prvého kola vyraďovacej časti v roku 2016. Panteri podľahli v noci na sobotu v druhom stretnutí finále Východnej konferencie na ľade New Yorku Rangers (1:2 pp) a v sérii je stav 1:1.

NY Rangers - Florida 2:1 pp

Víťazný presný zásah zaznamenal Barclay Goodrow. Ten dal v tejto sezóne štyri góly v 80 zápasoch základnej časti a v 12 dueloch play-off ich má na konte zhodne už štyri, z toho dva víťazné.

Prvýkrát v play-off bol v pozícii zdravého náhradníka na tribúne fínsky útočník Kaapo Kakko. Nahradil ho Matt Rempe, ktorý odohral 10:06 min a rozdal až deväť hitov (najviac v súboji). Rangers majú v prebiehajúcej sezóne s Rempem v zostave bilanciu 21-3-1. Mužstvo z Floridy dokázalo vonku uspieť v jednom z dvoch duelov.

"Víťaza Prezidentskej trofeje by ste nemali zdolať v dvoch zápasoch za sebou. My sme ich doviedli až do predĺženia, čo sa mi páčilo. Obaja brankári boli naozaj dobrí a duel bol vzrušujúci," uviedol pre oficiálny web profiligy tréner Floridy Paul Maurice.

Carter Verhaeghe z Floridy strelil svoj 15. gól od začiatku minuloročnej play-off. Viac ich za rovnaké obdobia v celej NHL strelili len Leon Draisaitl (22) a Matthew Tkachuk (16). Útočník Vincent Trocheck zaznamenal štyri z jeho siedmich gólov v tohtoročnej vyraďovačke proti bývalým tímom. "Stretli sa dva najlepšie tímy v konferencii. Bude to bitka," povedal Verhaeghe.