Obranca Sanderson sa Ottawe upísal do roku 2032. Platovo si výrazne polepší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obranca Sanderson sa Ottawe upísal do roku 2032. Platovo si výrazne polepší

Sanderson spojil svoju budúcnosť so Senators.
Sanderson spojil svoju budúcnosť so Senators.Profimedia
Mladý americký hokejový obranca Jake Sanderson (21) podpísal v NHL s Ottawou osemročný kontrakt. Člen All-Star tímu nováčikov v minulej sezóne sa môže tešiť na celkovú sumu 64,4 milióna dolárov, pričom v priemere zarobí viac ako 8 miliónov dolárov za sezónu. Klub o tom informoval na svojom webe.

Sanderson si výrazne finančne polepší. V súčasnosti ešte beží trojročná nováčikovská zmluva, ktorá mu môže vyniesť celkovo 5,55 milióna dolárov vrátane bonusov. Zmluva vyprší po nadchádzajúcej sezóne a potom začne platiť nová až do roku 2032.

Dvadsaťjedenročný Sanderson, ktorého si Senators vybrali ako päťku draftu 2020, odohral v minulej sezóne pri svojej premiére v NHL 77 zápasov a pripísal si 32 bodov za štyri góly a 28 asistencií. S priemerom takmer 22 odohraných minút na zápas bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu za spoluhráčom Thomasom Chabotom.

Čo sa týka počtu bodov a asistencií, len dvaja hráči v histórii klubu boli vo svojom debutovom ročníku lepší - Slovák Andrej Meszároš (29 asistencií a 39 bodov v sezóne 2005/06) a Čech Karel Rachůnek (30 asistencií a 33 bodov v sezóne 2000/01).

"Jeho prechod medzi profesionálov nemal chybu. Je to veľmi vyspelý mladý muž, ktorý dokáže odohrať kľúčové momenty zápasu s rozvahou. Neúnavný korčuliar, ktorý má talent na to byť v nasledujúcich rokoch jedným z najlepších všetranných obrancov v NHL," povedal generálny manažér Ottawy Pierre Dorion.