Odštartovalo play-off NHL. Carolina zdolala Islanders, výhra Bostonu v réžii DeBruska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Odštartovalo play-off NHL. Carolina zdolala Islanders, výhra Bostonu v réžii DeBruska
Trojbodový DeBrusk prispel k triumfu Bostonu.
Trojbodový DeBrusk prispel k triumfu Bostonu.Profimedia
Základná časť NHL je už minulosťou. Pozornosť hráčov i fanúšikov smeruje na vyraďovacie boje, ktoré sa začali stretnutiami v Caroline a Bostone. Brankári domácich tímov síce mali viac práce, no inkasovali iba raz a svojim mužstvám pomohli k úvodným víťazstvám. Tímu Bruins výrazne pomohol aj Jake DeBrusk (27).

Carolina - NY Islanders 3:1

Vyraďovaciu časť zámorskej profiligy odštartoval prvý duel série medzi druhým a siedmym celkom Východnej konferencie. Úvodný gól tohtoročného play-off prišiel už po 95 sekundách, keď sa šikovnou a presne mierenou strelou presadil domáci Kuznecov. Odpoveď Islanders nasledovala o sedem minút neskôr - MacLean vyrovnal na 1:1. Bol to však posledný zásah hostí.

Na ďalšie presné trefy sa čakalo až do záverečného dejstva a postarali sa o ne už len hráči Caroliny. Na 2:1 zvyšoval Noesen a v predposlednej minúte pečatil skóre gólom do prázdnej bránky Nečas. Tím z New Yorku tak mohol ľutovať nevyužité šance, ktorými zamestnával brankára Andersena. Ten predviedol 33 úspešných zákrokov. Vedenia v sérii sa tak ujali Hurricanes.

Boston - Toronto 5:1

Nie v úplne ideálnom rozpoložení vstupovali do série s Bruins hostia z Toronta - pred play-off totiž prehrali štyri duely v rade. Piaty neúspech nelichotivej šnúry pridali v TD Garden, kde rozhodla najmä druhá tretina. Tú si do svojej réžie zobral domáci Jake DeBrusk, pripísal si dva presné zásahy i jednu gólovu prihrávku a Boston vyhral prostrednú časť pomerom 3:0.

Prvý gól Maple Leafs prišiel až v 42. minúte, bol ale jediným z ich strany. Hostitelia ešte prikrášlili svoj triumf trefou do prázdnej bránky. Rovnako ako v Caroline, tak aj tu mal viac práce gólman víťazného celku. Domáci Jeremy Swayman musel vytiahnuť až 35 zákrokov.