Osemstobodový MacKinnon. Crosby predbehol Coffeyho a stúpa historickou tabuľkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osemstobodový MacKinnon. Crosby predbehol Coffeyho a stúpa historickou tabuľkou

Sidney Crosby sa približuje najlepšej desiatke bodujúcich hokejistov Pittsburghu.
Sidney Crosby sa približuje najlepšej desiatke bodujúcich hokejistov Pittsburghu.Profimedia
Vedúci tím Východnej konferencie NHL Boston Bruins si pripísal druhú prehru z uplynulých troch stretnutí, keď ťahal za kratší koniec na ľade New Jersey 1:2 po predĺžení. Napriek tomu sa drží na čele o bod pred New Yorkom Rangers.

Rozhodujúci gól dal v 63. minúte Jack Hughes a pripísal si šiesty víťazný zásah v kariére a druhý v tomto ročníku. Celkovo zaznamenal jedenásty v sezóne. Devils triumfovali v siedmom z uplynulých deviatich stretnutí a na východe majú deviatu najlepšiu bilanciu.

Osemstobodový MacKinnon

Hráči Colorada si poradili s Buffalom 5:1, keď dva góly strelil Valerij Ničuškin. Nathan MacKinnon si pripísal dve asistencie a v kariére sa dostal na hranicu 800 bodov ako piaty v histórii klubu. Zároveň zabodoval v 13. stretnutí v sérii.

Duel mal špecifický význam pre Erika Johnsona, ktorý v drese Buffala nastúpil proti tímu, v ktorom strávil 13 sezón a pomohol mu k zisku Stanley Cupu. V hale v Denveri Johnsona privítali ďakovným videom. Avalanche patrí 3. priečka v Západnej konferencii o sedem bodov za vedúcim Vegas.

Crosby stúpa historickou tabuľkou

Súboj tabuľkových susedov Východnej konferencie rozhodla až 12. séria nájazdov a z víťazstva 4:3 v Montreale sa napokon tešil Pittsburgh. Rozhodujúci nájazd premenil Jansen Harkin.

Sidney Crosby v drese Pittsburghu zaznamenal dva góly a asistenciu a v historickej tabuľke bodovania NHL sa s 1 533 bodmi (567+966) dostal na úroveň Marka Recchiho na 13. miesto. Predbehol v nej Paula Coffeyho (1 531 bodov).