Slafkovského nový rekord, maratón nájazdov v Montreale a najvyťaženejší Nemec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovského nový rekord, maratón nájazdov v Montreale a najvyťaženejší Nemec

Slafkovský v súboji s defenzívnym veteránom Krisom Letangom.
Slafkovský v súboji s defenzívnym veteránom Krisom Letangom.Profimedia
V piatich nočných súbojoch NHL boli v akcii traja Slováci, ich tímy zakaždým bodovali, no z triumfu sa tešili len dvaja. Reprezentanti krajiny spod Tatier sa však individuálne pod góly svojich tímov nepodpísali.

Montreal - Pittsburgh 3:4 sn

Juraj Slafkovský nebodoval v siedmom meraní síl po sebe a na rozdiel od nedele, keď rozhodol bitku s Buffalom v samostatných nájazdoch, tentoraz také šťastie nemal.

Draftová jednotka z leta 2022 odohrala rekordných 22:04 minút v NHL, počas ktorých bola vylúčená za hákovanie (presilovku premenil Sidney Crosby na vyrovnávajúci gól na 3:3), trikrát vystrelila na bránku, pridala hit, blok strely hostí i stratu puku.

Montreal viedol v 7. a 16. minúte o dva góly, ale ani to na body nestačilo, najmä ak bilanciu dva zásahy plus asistencia zaznamenal kapitán hostí Crosby. V predĺžení gól nepadol, išlo sa do nájazdov.

V nich sa presadili exekútori zhodne v prvej, druhej a siedmej sérii. Slafkovský spoločne Jevgenijom Malkinom nepremenili svoje šance vo štvrtých pokusoch, zatiaľ čo rozhodnutie priniesla dvanásta dvojica. Domáci Josh Anderson zaváhal, zatiaľ čo Jansen Harkins nie. Penguins vďaka tomu predbehli Canadiens o bod a dostali sa v tabuľke Východnej konferencie pred nich na 12. pozíciu.

New Jersey - Boston 2:1 pp

Z triumfu sa tešil slovenský nováčik v NHL. Obranca Šimon Nemec pomohol vygumovať Boston výrazným spôsobom, keď bol na ľade najviac z celého New Jersey - 22:13 minúty (viac mal len hosťujúci Hampus Lindholm - 25:35). Do štatistík mu pribudli dve zablokované rany protivníka.  

Bruins otvorili skóre v závere prvého dejstva, Devils reagovali na začiatku tretieho. Vyrovnaný súboj šiel do predĺženia, v čase 62:47 rozhodol trefou center prvého útoku Jack Hughes, ktorý ukončil trojzápasové suchoty. 

New Jersey pokračuje vo forme, zvíťazilo siedmy raz za ostatných deväť stretnutí. Boston, na druhej strane, ťahal za kratší koniec v šiestom prípade od 21. novembra, skrz čoho má len jednobodový náskok na čele Východnej konferencie na druhý NY Rangers. Devils sú v tomto smere na deviatej priečke.

Colorado - Buffalo 5:1

Tomáš Tatar nenadviazal na výkon proti Calgary, keď skóroval, v dueli s Buffalom vyšiel bodovo naprázdno. Krídelník druhej formácie zaznamenal plusový bod, hoci raz puk počas svojho pôsobenia v stretnutí (13:15 minúty) stratil, ale mohol sa radovať z výhry Colorada.

Veľký podiel na tom má trojbodový Mikko Rantanen (1+2), dva body zaznamenali i Valerij Ničuškin (2+0), Nathan MacKinnon (0+2) a Sam Malinski (1+1), pre ktorého išlo o debutový gól v profilige.

Ďalšie výsledky:

NY Islanders - Anaheim 4:3

Los Angeles - Winnipeg 2:5