Smolná noc Slovákov v profilige, NHL má dvoch nových streleckých lídrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Smolná noc Slovákov v profilige, NHL má dvoch nových streleckých lídrov
Jonathan Marchessault (vľavo) uniká Martinovi Pospíšilovi.
Jonathan Marchessault (vľavo) uniká Martinovi Pospíšilovi.Profimedia
Kanadsko-americká NHL priniesla v noci na stredu desať stretnutí, v ktorých sa predstavili štyria slovenskí hokejisti. Ani jeden z nich nevyhral, bodoval iba Martin Pospíšil (24). Triumfoval síce Seattle Mariána Studeniča (25), avšak rodák z Holíča presedel duel na tribúne.

NY Rangers - Toronto 3:7

Fanúšikovia Rangers nebudú v dobrom spomínať na súboj s Torontom, za ktoré dominoval Auston Matthews. Americký krídelník dal dva góly a na ďalšie dva prihral, čím sa zároveň dostal na čelo strelcov NHL s 21 presnými zásahmi spoločne s Brockom Boeserom z Vancouveru.

Po dva zásahy mali na konte aj Matthewsov spoluhráč Mitchell Marner a domáci Blake Wheeler. Toronto vyhralo tretí duel z ostatných štyroch a vo Východnej konferencii sa posunulo na štvrtú priečku. Newyorčania, naopak, prehrali tretí raz z posledných štyroch súbojov a nevyužili možnosť osamostatniť sa od Bostonu - oba celky získali doposiaľ 39 bodov, no Rangers odohrali o zápas navyše. 

Pittsburgh - Arizona 4:2

Miloš Kelemen bol pri prehre svojej Arizony najmenej vyťaženým mužom celého stretnutia. Na ľade strávil len 5:53 minúty, do štatistík si pripísal jednu strelu a dva hity. Menší ice-time dostal v tejto sezóne iba raz.  

Coyotes otočili priebeh merania síl a vyhrávali na 2:1, lenže Pittsburgh ešte do prvej prestávky vyrovnal. Domácich potiahla dvojgólová dvojica Jeff Carter a Jake Guentzel.

Seattle - Florida 4:0

Marián Studenič je síce súčasť Seattlu, ale po opätovnom povolaní z farmy je zatiaľ iba zdravý náhradník. Bolo to tak aj v domácom zápase proti Floride, ktorý domáci ovládli 4:0.

Gól a asistencia putovala na konto útočníkov zo štvrtej formácie - Kailera Yamamota a Pierra-Édouarda Bellemara. Joey Daccord si udržal prvé čisté konto v NHL po tom, čo kryl 24 pokusov hostí.

Vancouver - Tampa Bay 4:1

Boesera sme spomínali už vyššie, keďže je nový líder streleckej produktivity. Tri čiarky do tejto tabuľky zaznamenal proti Tampe Bay, keď za stavu 1:1 strelil hetrik. Tri asistencie šli na konto Quintona Hughesa, po dve zaknihovali Čech Filip Hronek a J.T. Miller.

Na duel nebude v dobrom spomínať slovenský obranca Erik Černák. Na ľade bol 18:39 minúty, výsledkom bol mínusový bod, dvojminútové vylúčenie za držanie, ktoré potrestal v 7. minúte v presilovke Andrej Kuzmenko, a tri bodyčeky. 

Vegas - Calgary 5:4 pp

Martin Pospíšil a Adam Ružička figurovali spoločne vo štvrtej formácii Calgary proti Vegas. Bodoval prvý menovaný, ktorý asistoval na trefu Nazema Kadriho, čo znamenalo gól na 2:1 z pohľadu hostí. K tomu si Pospíšil (11:57 minúty) pripísal ešte dve strely, dva hity, dvakrát zablokoval pokus súpera a raz získal puk.

Ružička, na druhej strane, odohral najmenej z celého Calgary (8:06), trikrát vypálil a dvakrát stratil puk, pričom jeho úspešnosť na vhadzovaniach dosiahla 67 %. 

Hrdinom Vegas bol kapitán Mark Stone, ktorý duel rozhodol v predĺžení (bilancia 2+2). Sekundoval mu Jonathan Marchessault s tromi asistenciami, zatiaľ čo Flames držal v hre o triumf Jegor Šarangovič s dvomi gólmi.

Ďalšie výsledky:

Ottawa - Carolina 1:4

St. Louis - Detroit 4:6

Nashville - Philadelphia 3:2 pp

Edmonton - Chicago 4:1

San Jose - Winnipeg 2:1