Slováci v Európe: Špeciálny gól Marcinka, produktivita Lantošiho na body nestačí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Špeciálny gól Marcinka, produktivita Lantošiho na body nestačí

Lantoši boduje, ale Mladá Boleslav nevyhráva.
Lantoši boduje, ale Mladá Boleslav nevyhráva.Profimedia
Posledný týždeň pred reprezentačnou prestávkou boli v akcii mnohí slovenskí hráči pôsobiaci v zahraničných európskych ligách a ich počínanie znova mapujú Flashscore Správy v tradičnom článku.

Česko

Pardubice ostávajú na prvom mieste českej extraligy napriek tomu, že doma prehrali proti Litvínovu, raz asistoval Čerešňák. Třinec v prestrelke nestačil na Plzeň, raz sa presadil Pánik a prihrával Marinčin. Štatistiky si o jednu prihrávku vylepšil aj Okuliar, jeho Mountfield dva razy zvíťazil. Matej Tomek v 37. minúte zápasu Litvínova na ľade Pardubíc nahradil Zajíčka a aj keď dvakrát inkasoval, tak sa mohol tešiť z výhry.

Brno prehralo dvakrát napriek tomu, že Tomáš Marcinko sa presadil do siete svojho bývalého klubu z Třinca a Ďaloga s Cingeľom mali po asistencii proti Mountfieldu. Dávid Gríger gólom pomohol k víťazstvu Karlových Varov na ľade Kladna, momentálne je s 24 bodmi piatym najproduktívnejším hráčom celej ligy. Hlavaj chytal pri prehre Plzne v Liberci, nastúpil aj na tretiu tretinu v súboji s Třincom a doviedol tím k úspechu.

Formu síce má Róbert Lantoši, v dvoch stretnutiach mal bilanciu 2+1 a Pavol Skalický zas 0+2, strelecký účet si otvoril Filip Krivošík, lenže Mladá Boleslav ostáva posledná a prehrala posledných päť stretnutí.

Aktuálna tabuľka českej extraligy.
Aktuálna tabuľka českej extraligy.Flashscore

Švédsko

Leksand doma prehral tesne 1:2, prihrávku zaknihoval Marek Hrivík. Následne pri výhre v Rogle zaznamenal on a aj jeho krajan Peter Cehlárik zhodnú bilanciu jedného gólu a jednej asistencie. Alex Čiernik za Västerviks nenastúpil. Lukáš Klečka si v drese juniorského tímu Södertälje drží priemer viac ako bod na zápas, v 28 dueloch ich nazbieral 29 (11+18). Luka Radivojevič si pred odchodom do národného tímu U20 pri výhre Örebra zapísal dve mínusky.

Švajčiarsko

Tomáš Jurčo asistoval na jediný gól Davosu počas prehry v Klotene, pričom sa do zostavy vrátil prvý raz od 29. novembra, ale následne pri výhre s Langnau znova chýbal. Stanislav Horanský naďalej nie je k dispozícii Oltenu, naposledy nastúpil 14. novembra. Preto v tabuľke produktivity klesol na siedme miesto. Roman Karaffa si svoje tri asistencie nevylepšil.

Francúzsko

Milan Kytnár dvomi asistenciami prispel k výhre Rouenu nad Grenoblom (4:3). Marcel Haščák sa v ďalšom stretnutí proti Chamonixu vrátil do zostavy úradujúceho francúzskeho majstra prvý raz od 11. novembra. Marek Čiliak nastúpil za Marseille dvakrát, najskôr inkasoval raz a chytil 19 z 20 striel, potom dostal štyri góly, mal iba 88,9-percentnú úspešnosť. Daniel Babka za Nice nebodoval.