Slováci v Európe: Víťazné góly v českej extralige, Cehlárikovi víkend vyšiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Víťazné góly v českej extralige, Cehlárikovi víkend vyšiel

Cehlárik z osobného hľadiska zažil dobré obdobie.
Cehlárik z osobného hľadiska zažil dobré obdobie.Profimedia
Uplynulý týždeň medzi slovenskými legionármi v Európe nebol až natoľko hviezdny, ale víkendový dvojzápas vyšiel hlavne Petrovi Cehlárikovi (27). Okrem neho sa bodmi aj víťaznými gólmi prezentovali aj hráči v českej extralige.

Česko

Ani gól a asistencia Mateja Pauloviča nestačili na výhru v zápase proti Brnu. Následne Pardubice porazili doma Mountfield, raz prihrával Čerešňák. Hudáček rozhodol v nájazdoch o výhre v Mladej Boleslavi, potom Třinec zdolal aj Karlove Vary, keď sa presadil Roman, asistovali Čacho, Marinčin a dvakrát Hrehorčák. Litvínov otočil výsledok z 0:3 na 6:4 aj vďaka gólu Kudrnu, následne ale nestačil na České Budejovice. Liberec dvakrát prehral, proti Sparte nestačil ani gól Ivana.

Lukáš Cingeľ druhý raz v rade rozhodol predĺženie, tentoraz proti Pardubiciam, keď mal aj asistenciu. S rovnakou bilanciou 1+1 skončil duel i Pospíšil, raz prihrával Marcinko. Oliver Okuliar skóroval do siete Pardubíc a s 15 zásahmi vylepšil svoje čísla na čele tabuľky strelcov. Gríger asistoval dvakrát v rade. Olomouc porazil Plzeň v nájazdoch, tie rozhodol Kusko.

"Indiánom" pomohol poraziť Vítkovice asistenciou Holešinský, na druhej strane sa jednou zapísal Mikuš. Mladá Boleslav poskočila z posledného na predposledné miesto, proti Třincu skóroval aj asistoval Skalický, bod za prihrávku mal i Lantoši, ktorý vzápätí rozhodol duel v Kladne. Marek Tvrdoň je s 23 bodmi štvrtým najproduktívnejším hráčom Chance ligy, jeho Poruba má na čele až 17-bodový náskok.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Švédsko

Leksand v sobotu vyhral 3:0 a Peter Cehlárik sa pod tento výsledok podpísal gólmi aj dvomi prihrávkami, jednu asistenciu zaznamenal Marek Hrivík. Cehlárik sa presadil aj proti Färjestadu, ale na body to nestačilo. Alex Čiernik si štatistiky vylepšil o jednu asistenciu, a to pri výhre jeho Västerviksu nad Östersundsom po predĺžení. Gilbert Gabor má v treťoligovom tíme Väsby po 13 dueloch deväť bodov. Naposledy jeho gól neodvrátil prehru proti Visby.

Švajčiarsko

Tomáš Jurčo strelil jediný gól Davosu pri prehre v Zugu. Následne sa pri výhre nad Klotenom do štatistík nezapísal. Stanislav Horanský pre zdravotné problémy naďalej chýbal v zostave Oltenu, ale ostáva na druhom mieste medzi najproduktívnejšími hráčmi súťaže. Prvú trojku tvorí za normálnych okolností celá jeho formácia s Faillem a Beaucheminom. Roman Karaffa zaznamenal v drese Sierre druhú asistenciu počas aktuálneho ročníka.

Francúzsko

Milan Kytnár v troch zápasoch za Rouen nebodoval a jeho spoluhráč Marcel Haščák v zostave pre zdravotné problémy dlhodobo chýbal. Naposledy nastúpil ešte 11. októbra v stretnutí Ligy majstrov proti Mannheimu. Štatistiky si nevylepšil ani Daniel Babka z Nice. Brankár Marek Čiliak zažil najhorší zápas za Marseille, pretože pri prehre 1:7 mal iba 79,4-percentnú úspešnosť, kryl 27 z 34 striel. Následne si napravil chuť počas výhry práve proti Rouenu.