Slováci v Európe: Hrívik najlepším strelcom vo Švédsku, Okuliar v Česku, zažiaril Klečka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Hrívik najlepším strelcom vo Švédsku, Okuliar v Česku, zažiaril Klečka

Marek Hrívik je najlepším strelcom švédskej SHL-ky.
Marek Hrívik je najlepším strelcom švédskej SHL-ky.Profimedia
Slovenským legionárom sa veľmi dobre darí vo Švédsku, úspešní sú aj hokejisti v českej extralige. Stanislav Horanský (29) nepoľavuje vo Švajčiarsku a ukázali sa aj hráči nastupujúci vo Francúzsku. Viac sa dozviete v našom tradičnom týždennom súhrne.

Česko

Pardubice vyhrali na pôde Kladna 6:2 a ostávajú na čele tabuľky, dvakrát asistoval obranca Peter Čerešňák. Druhý Litvínov najskôr porazil práve Dynamo a následne podľahol Plzni, v oboch dueloch stál medzi tromi žrďami Matej Tomek.

Třincu pri víťazstve 4:1 pomohli gólmi Pánik aj Hrehorčák, dvakrát prihrával Roman. Vzápätí ale napriek dvom bodom Hudáčka (0+2) a jednému od Daňa (0+2) prehral na ľade Sparty. Brno vyhralo dvakrát po sebe, dva razy sa presadil Tomáš Marcinko, raz Kristián Pospíšil.

Dávid Gríger asistenciou pripel k výhre Karlových Varov 3:1. Mountfield dvakrát po sebe prehral, ale Oliver Okuliar strelil na ľade Liberca dva góly a s dvanástimi je najlepším strelcom extraligy. Tamáši mal jednu asistenciu.

Adrián Holešinský nepremenil trestné strieľanie, získal jednu asistenciu a prispel k úspechu nad Litvínovom. Juraj Mikuš pomohol Vítkoviciam prihrávkou na víťazný gól v Mladej Boleslavi. Tá je naďalej posledná, podľahla 0:8 Libercu a napriek gólu Skalického i asistencii Lantošiho aj Vítkoviciam.

Aktuálna tabuľka českej extraligy.
Aktuálna tabuľka českej extraligy.Flashscore

Švédsko

Švédsky Leksand vyhral dva zápasy po sebe zhodne 4:1, čím prerušil sériu štyroch prehier. Darilo sa Marekovi Hrívikovi aj Petrovi Cehlárikovi. Prvý menovaný sa dokopy postaral o tri góly, dvakrát do prázdnej brány a pridal asistenciu. S celkovo ôsmimi zásahmi je na čele tabuľky strelcov SHL. Druhý mal bilanciu 1+1. Druholigový Västervik ťahá sériu dvoch výhier, ale Alex Čiernik počas uplynulého týždňa nebodoval.

V najvyššej juniorskej súťaži zariadil dve výhry pre Södertälje útočník Lukáš Klečka, ktorý najskôr dvakrát skóroval pri víťazstve 2:1 proti Orebru a následne gólom, ako aj dvomi úspešnými nájazdmi stanovil výsledok 3:2 sn s Färjestadom. V produktivite celej súťaže sa nachádza na trinástom mieste (9+13), ešte lepšie je na tom jeho deviaty krajan Daniel Jenčko (11+12).

Švajčiarsko

Davos po sérii štyroch prehier naposledy vyhral dva z ostatných troch zápasov. Tomáš Jurčo sa blysol dvomi gólmi vrátane víťazného pri porážke Bielu 3:2. Odmenou mu bola aj predĺžená zmluva, pretože krátkodobý kontrakt sa zmenil do konca sezóny, takže si užije aj tradičný vianočný Spengler Cup.

Stanislav Horanský pokračuje v bodových hodoch, pretože najskôr gólom prispel k výhre 6:1 nad Sierre, následne asistoval pri prehre s GCK Lions a počas víťazstva 9:1 na pôde Martigny mal bilanciu 1+2. Celkovo nazbieral 28 bodov (6+22), v druhej najvyššej súťaži je na tom lepšie iba jeho spoluhráč Eric Faille (7+23). Olten je jasne prvý.

Francúzsko

Rouen rozstrieľal v pohári Evry vysoko 11:0. Milan Kytnár strelil dva góly a asistoval, dve asistencie následne zaznamenal aj proti Angletu v lige. Marcel Haščák je momentálne zranený. Daniel Babka v drese Nice nebodoval. Brankár Marek Čiliak udržal tretie čisté konto a naďalej podáva skvelé výkony, jeho percentuálna úspešnosť je cez 94 percent.