Slováci v Európe: Skvelá forma Holešinského, vo Fínsku žiaria mladíci Chovan a Baláž

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Skvelá forma Holešinského, vo Fínsku žiaria mladíci Chovan a Baláž

Holešinský (vľavo) a Hlavaj (vpravo) môžu byť s aktuálnou formou Plzne spokojní.
Holešinský (vľavo) a Hlavaj (vpravo) môžu byť s aktuálnou formou Plzne spokojní.Profimedia
Adrián Holešinský (27) sa v českej Extralige rozohral k veľmi dobrým výkonom a ťahá Plzeň za vyššími priečkami v tabuľke. Radosť slovenským fanúšikom robia aj mladíci z fínskej dorasteneckej súťaže.

Česko

Najlepšiu formu zo všetkých tímov má Plzeň, ktorá ako jediná vyhrala posledné tri zápasy. Fantasticky sa darí Adriánovi Holešinskému, ten v nich strelil štyri góly a pridal dve asistencie, vrátane jedného víťazného.

Litvínov vďaka gólu Sukeľa a asistencii Kudrnu vyhral proti Vítkoviciam jedenásty zápas po sebe, ale potom dostal v bránke voľno Tomek a séria skončila na ľade Olomouca, za ktorý nastúpil Konrád, pričom inkasoval iba raz.

Prvé Pardubice takisto v nedeľu prehrali, napriek gólu a asistencii Petra Čerešňáka nestačili na České Budejovice. Skúsený bek sa trafil aj v piatok pri úspechu proti Třincu. Tomu nepomohol ani gól Pánika či asistencia Hudáčka. Oceláři sa však radovali v nedeľu, keď Marko Daňo rozhodol samostatné nájazdy s Brnom, mal aj asistenciu. Rovnako ako Hudáček, Dravecký a domáci Cingeľ.

Oliver Okuliar je s desiatimi gólmi druhým najlepším strelcom celej súťaže. Presadil sa v troch z ostatných štyroch duelov vrátane nedeľnej výhry 2:0 proti Vítkoviciam, pridal aj asistenciu. Rovnako prekonal Hlavaja v bránke Plzne, čo však na body nestačilo. Tomáš Marcinko si otvoril bodový účet za Brno, dvomi asistenciami prispel k víťazstvu 5:2 nad Libercom.

Bíli Tygři dva razy prehrali, nestačil im ani jeden gól, o ktorý sa postaral Faško-Rudáš. Trápia sa predposledné Vítkovice a takisto posledná Mladá Boleslav. Tá vďaka gólu a asistencii Róberta Lantošiho zvíťazila aspoň raz z ostatných ôsmich zápasov.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Švédsko

Leksand prerušil striedanie dvoch výhier a prehier, netešil sa už štyrikrát po sebe. Najskôr po nájazdoch podľahol Oskarshamnu. Peter Cehlárik prvý raz uspel, ale potom dvakrát svoje pokusy zahodil. Následne nestačil tesne 1:2 ani na Växjo. Jediný gól svojho tímu strelil Marek Hrívik, asistoval mu práve Cehlárik. Leksand je v tabuľke na treťom mieste od konca.

Viac sa darí v nižšej súťaži Allsvenskan mladému Alexovi Čiernikovi, ktorý siedmym bodom počas ôsmeho zápasu rozhodol o výhre Västerviku proti Sodertälje 3:2.

Švajčiarsko

Úplne iná situácia je v Davose, ktorý predĺžil sériu prehier už na štyri, pričom Tomáš Jurčo tentoraz nebodoval. Olten vyhral proti Vispu, ale v predĺžení nestačil na La Chaux-de-Fonds.

Mierne sa odmlčal Stanislav Horanský, ten si do štatistík zapísal jednu asistenciu. Po Faillem (25) je s 23 bodmi druhým najprodutktívnejším hráčom druhej najvyššej švajčiarskej súťaže. Prvý bod v sezóne za asistenciu získal Roman Karaffa, lenže Sierre prehralo.

Francúzsko

Rouen najskôr prekvapivo v Lige majstrov porazil silný fínsky Ilves vysoko 6:1, lenže do ligovej súťaže sa vrátil prehrou proti Gapu (1:4). Rovnaký tím o dva dni neskôr zdolal 2:1, dvakrát asistoval Milan Kytnár.

Fínsko

Mladý Patrik Gabriel rozhodol vo fínskej juniorskej súťaži víťazným gólom o výhre jeho tímu SaiPa proti Kettere po predĺžení. Vo fínskej dorasteneckej lige U18 sa darí dvojici útočníkov.

Ján Chovan z Tappary má po štrnástich zápasoch na konte už 23 bodov (8+15) a je druhým najproduktívnejším hráčom celej ligy, zatiaľ čo Dávid Baláž v drese Jukuritu nazbieral 21 bodov (14+7). Patrí mu piata priečka a takisto post lídra tabuľky strelcov.