Slováci v Európe: Forma Pánika a Čerešňáka, Jurčo vypadol zo zostavy Davosu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Európe: Forma Pánika a Čerešňáka, Jurčo vypadol zo zostavy Davosu
V súboji pri mantineli sa v českej lige ocitli dvaja Slováci - Peter Čerešňák a Patrik Hrehorčák.
V súboji pri mantineli sa v českej lige ocitli dvaja Slováci - Peter Čerešňák a Patrik Hrehorčák.Profimedia
Ďalší týždeň ubehol ako voda a Flashscore Správy znova prinášajú sumár toho, ako sa počas uplynulých siedmich dní darilo slovenským hokejistom v Európe.

Česko

Pardubice majú na prvom mieste tabuľky už sedembodový náskok pred Spartou, vyhrali štyrikrát po sebe. Počas nedele zaznamenali dôležité víťazstvo na ľade Třinca, k tomu tromi bodmi pomohol Peter Čerešňák (1+2) a dvomi asistenciami Bučko (0+2).

Dva góly Richarda Pánika a asistencia Marinčina pomohli Třincu zdolať Kladno. Proti Českým Budejoviciam sa presadil Čacho, prihrávali Pánik, Marinčin a Roman, ale prehru s Pardubicami neodvrátil ani zásah Pánika.

Litvínov prehral štyri razy po sebe, napriek tomu je štvrtý. Brankár Tomek inkasoval proti Vítkoviciam a Kladnu dokopy deväť gólov, jeho krajania nebodovali. Gól Tamášiho a asistencia Okuliara pomohli Mountfieldu poraziť Olomouc, prvý menovaný zas asistoval v stretnutí so Spartou. Okuliar ostáva s 15 zásahmi najlepším strelcom českej Extraligy. Pospíšil dvakrát asistoval pri výhre Brna proti Plzni, raz aj počas úspechu v Liberci, keď dve áčka nazbieral Cingeľ.

Bíli Tygři podľahli napriek gólu obrancu Ivana hráčom Olomouca, za ktorý pri prehre s Mountfieldom aj výhre nad Libercom chytal Konrád. Raz asistoval Kusko. Karlovy Vary prehrali trikrát po sebe. Dávid Gríger si vylepšil štatistiky o dve asistencie, s 23 bodmi je štvrtým najproduktívnejším hráčom extraligy. Plzeň zdolala Mladú Boleslav vysoko 5:0, tromi bodmi sa ukázal Adrián Holešinský (1+2).

Vítkoviciam v Liberci nestačili asistencia Deja, na ľade Pardubíc zas jedna od Mikuša. Posledná Mladá Boleslav prehrala tri razy. Gól Skalického a asistencia Lantošiho prispeli iba k celkovo trom presným zásahom tímu. Jasným lídrom Chance ligy je Poruba, na čele má pätnásťbodový náskok a Marek Tvrdoň je s 24 bodmi šiestym najproduktívnejším hokejistom súťaže.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Švédsko

Peter Cehlárik pomohol Leksandu asistenciou k výhre nad Oskarshamnom (8:4), neskôr premenil nájazd v súboji proti Växjo (3:2 sn). V týchto dvoch dueloch chýbal Marek Hrivík. Vrátil sa na duel s Linkopingom, v ňom ani jeden zo slovenskej dvojice nebodoval. Cehlárik je s 18 bodmi desiatym najproduktívnejším hráčom SHL a s 19 plusovými bodmi celkovo najlepším v rámci štatistiky +/-.

Alex Čiernik bodoval v troch z posledných štyroch zápasov, ale ani jeho asistencia nestačila na body proti Almtune. Mladík chýbal v zostave Västerviksu počas posledného stretnutia, k dispozícii nebolo pre chorobu viacero hráčov.

Švajčiarsko

Tomáš Jurčo vypadol zo zostavy Davosu, chýbal počas dvoch zápasov. Klub neinformoval, že by mal zdravotné problémy. Stanislav Horanský z Oltenu naďalej pre zranenie chýba, naposledy hral 14. novembra. Roman Karaffa zo Sierre nebodoval.

Francúzsko

Rouen najskôr prekvapivo vypadol z národného pohára, ale chuť si napravil v lige. Milan Kytnár dvakrát skóroval pri výhre proti Angers, následne v Bordeaux nepremenil samostatný nájazd. Jeho tím však uspel. Marcel Haščák stále absentuje pre zranenie, naposledy hral 11. novembra. 

Brankár Marek Čiliak zažil veľmi smolný duel pri prehre Marseille s Bordeaux, pretože počas prvej tretiny inkasoval tri góly z deviatich striel a so slabou 66,7-percentnou úspešnosťou prenechal miesto Stoljarovi. Daniel Babka z Nice ťahá sedemzápasovú šnúru bez bodu.

Nemecko

Skúsený útočník Marek Slovák po príchode do druholigového nemeckého tímu Lausitzer Füchse ešte nenastúpil. Obranca Peter Trška skóroval v nájazdoch pri výhre Selberu v Freiburgu. Tomáš Sýkora sa blysol dvomi gólmi, keď jeho Kassel vyhral proti Crimmitschau vysoko 6:1. Zažil svoj druhý dvojgólový duel v sezóne a prerušil štvorzápasové mlčanie.