Osobné rekordy Slafkovského, rýchly koniec Fehérváryho. Černák sa pobil a bol pri debakli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Osobné rekordy Slafkovského, rýchly koniec Fehérváryho. Černák sa pobil a bol pri debakli
Slafkovský vylepšil klubový rekord aj svoje vlastné maximá.
Slafkovský vylepšil klubový rekord aj svoje vlastné maximá.Profimedia
Program v NHL v sobotu, respektíve v noci na nedeľu bol naozaj pestrý. Fanúšikovia mohli sledovať veľmi krátky slovenský súboj v Montreale, výprasky pre dvojicu krajanov, pomerne vysoký počet trestných minút hokejistov spod Tatier i zápas pod holým nebom v New Jersey s účasťou Šimona Nemca (20).

Calgary - Detroit 0:5

Martin Pospíšil bol v oficiálnom zápise vedený ako útočník druhej formácie Calgary, no duel nevyšiel ani jemu, ani spoluhráčom. Odchádzal z neho s mínusovým bodom, šiestimi trestnými minútami (hrubosť, podrazenie a nešportové správanie), tromi strelami na bránku, siedmimi hitmi a jednou stratou puku počas takmer 13 minút na ľade (12:56). Bilancia gól a asistencia išla na konto hviezd z Detroitu - Patricka Kanea a Lucasa Raymonda.

Tampa Bay - Florida 2:9

Amalie Arena by rada vymazala tento duel zo svojej histórie. Florida domácich jasne deklasovala, už v 22. minúte vyhrávala 6:1 a všetkému sa musel prizerať aj obrana Lightning Erik Černák. Nevyhol sa mínuske, zaknihoval dve koncovky i päť hitov, ale predovšetkým 19 trestných minút (dva nižšie tresty za hrubosť + krosček, zvyšok za bitku) - to všetko stihol za vyše štvrťhodinu na ľade (15:35).

V záverečnej desaťminútovke vreli emócie, keď sa najprv pobili Černák s Jonahom Gadjovichom, potom hneď 12 hráčov dostalo osobný trest na 10 minút. Derby o juhovýchod, ako sa patrí.

Na stretnutie budú, naopak, v dobrom spomínať štvorbodoví Sam Bennett a Matthew Tkachuk (obaja 2+2) či Brandon Montour (1+2) a Carter Verhaeghe (2+1).

Montreal - Washington 3:4

Smolné úvodné minúty proti Montrealu Juraja Slafkovského prežil obranca Washingtonu Martin Fehérváry, ktorý sa nešťastne zranil za vlastnou bránkou pri vedení puku, pričom odohral iba 96 sekúnd. Z hracej plochy odchádzal síce po svojich, ale s pomocou lekárov, pričom vo vnútri štadióna sa pohyboval s barlami. Klub následne oznámil, že ide o zranenie v spodnej časti tela.

Slafkovský opäť hýril aktivitou a vytvoril si viacero osobných rekordov v profilige - v počte striel (sedem, predtým šesť), blokov (šesť, predtým tri) i z hľadiska pobytu na ľade (23:52 minút, predtým 22:04). Košický rodák zároveň asistoval v presilovke, čím vylepšil vlastný rekord bodujúceho tínedžera v drese Montrealu už na osem stretnutí.

Ani vyššie spomenuté štatistiky však Canadiens k triumfu nepomohli, Capitals im vrátili prehru 2:5 zo svojho ľadu spred 11 dní. Rozhodujúci gól strelil Alexej Protas.

New Jersey - Philadelphia 6:3

Z výhry sa tešil ešte iný slovenský obranca. Šimon Nemec (21:23 minúty) si do štatistík pripísal jednu strelu a dva bloky koncoviek súpera, pričom hostia nevyužili jeho dvojminútový trest za držanie hokejky. New Jersey vyhralo tretí z ostatných štyroch meraní síl. S tromi bodmi vyčnieval Nico Hischier (2+1), pričom ďalší siedmi hráči sa môžu pochváliť dvomi bodmi. 

Zápas sa hral v rámci Stadium Series na MetLife Stadium, odkiaľ ho naživo sledovalo 70 328 divákov. 

Ďalšie zápasy:

Boston - Los Angeles 4:5

Chicago - Ottawa 3:2

Dallas - Edmonton 3:4 pp

Minnesota - Buffalo 2:3 pp

St. Louis - Nashville 2:5

Toronto - Anaheim 9:2

Vancouver - Winnipeg 2:4

San Jose - Columbus 3:4

Vegas - Carolina 1:3