Panarin rozhodol v predĺžení a Rangers sú blízko postupu, Dallas na záver s problémami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Panarin rozhodol v predĺžení a Rangers sú blízko postupu, Dallas na záver s problémami

Panarin (v strede) rozhodol o triumfe Rangers v predĺžení.
Panarin (v strede) rozhodol o triumfe Rangers v predĺžení.Profimedia
Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali od štartu tohtosezónneho play-off siedmykrát po sebe, čo znamená, že v sérii 2. kola Východnej konferencie NHL majú proti Caroline tri mečbaly. Dallas využil druhý duel na domácej pôde a vyrovnal stav série proti Coloradu.

Carolina - NY Rangers 2:3 pp 

/stav série 0:3/

Domáci vyslali na Igora Šesťorkina v bránke Rangers 47 striel, ujali sa len dve, čo znamenalo úspešnosť zákrokov 95,7 %. Pjotr Kočetkov na opačnej strane kryl iba 22 z 25 pokusov (88 %). 

Stretnutie v predĺžení rozhodol Artemij Panarin v čase 61:43, v riadnom hracom čase zaznamenal tiež asistenciu. Bilanciu 1+1 zaknihoval za Carolinu Andrej Svečnikov, ktorému patrilo maximum v počte striel i hitov v súboji (zhodne po 6). V deviatich presilovkách sa tímy vo výhode nepresadili, bol to však Chris Kreider, ktorý v oslabení unikol a vyrovnal skóre na 1:1.

Newyorčania majú na konte tri mečbaly. Prvý môžu využiť v noci na nedeľu (od 01:00), hrať sa bude znovu na ľade súpera v PNC Arene.

Dallas - Colorado 5:3

/stav série 1:1/ 

Dallas viedol na začiatku tretej tretiny komfortne 4:0, lenže potom trikrát inkasoval a musel sa začať obávať o výsledok. Colorado sa k vyrovnaniu už nedostalo, aj preto vyrovnali Stars stav série s vypätím všetkých síl na 1:1.

Hviezdili predovšetkým dvojgólový obranca Miro Heiskanen, štyri body svietili pri mene útočníka Roopea Hintza (1+3), ktorý mal na svedomí aj rozhodujúcu trefu. V noci na nedeľu sa bitka presúva do Colorada.