Koniec po piatich sezónach. Toronto hľadá nový impulz, tréner Keefe v klube skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec po piatich sezónach. Toronto hľadá nový impulz, tréner Keefe v klube skončil

Keefe už nie je lodivodom Toronta.
Keefe už nie je lodivodom Toronta.Profimedia
Toronto Maple Leafs zo zámorskej NHL ukončilo spoluprácu s trénerom Sheldonom Keefeom. Štyridsaťtriročný kouč skončil na striedačke mužstva po piatich sezónach, v ktorých klub z "Original Six" ani raz nedokázal splniť cieľ zahrať si finále o Stanleyho pohár.

Toronto v prebiehajúcom ročníku vypadlo už v úvodnom kole Východnej konferencie, keď v sedemzápasovej dráme podľahlo Bostonu. Kanadský klub v minulej sezóne postúpil prvýkrát z prvého kola play-off od roku 2004.

"Rozhodnutie bolo ťažké. Sheldon je vynikajúci tréner a skvelý človek. Rozhodli sme sa však, že potrebujeme nový impulz, ktorý pomôže tímu presadiť sa a dosiahnuť náš cieľ. Ďakujeme Sheldonovi za jeho tvrdú prácu a oddanosť organizácii a prajeme mu všetko dobré," citoval oficiálny web profiligy generálneho manažéra Toronta Brada Trelivinga.

Maple Leafs nedokázali uspieť ani napriek tomu, že majú v tíme viacero ofenzívnych lídrov v podobe najlepšieho kanoniera súťaže Matthewsa či ďalších útočníkov Nylandera, Marnera či Tavaresa. "Sme tu od výsledkov, tie sa nedostavili. Nenaplnili sme očakávania a ako hlavný tréner za to beriem zodpovednosť," uviedol Keefe.

Kanaďan bol na striedačke Toronta od 20. novembra 2019, keď nahradil Mikea Babcocka. Pred vymenovaním za hlavného kormidelníka tímu pôsobil päť sezón vo farmárskom tíme Toronto Marlies v AHL, ktorý doviedol v roku 2018 k zisku Calder Cupu.