Po gólových hodoch prišla taktická bitka, konferenčné finále si zahrá Dallas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po gólových hodoch prišla taktická bitka, konferenčné finále si zahrá Dallas
Stars zvládli hru nervov.
Stars zvládli hru nervov.Profimedia
Najlepšie kvarteto prebiehajúceho ročníka NHL doplnili hráči Dallasu. V bitke číslo sedem si tesne poradili s oponentom zo Seattlu a zabezpečili si účasť v konferenčnom finále.

Dallas Stars - Seattle Kraken 2:1 / stav série: 4:3 - postúpil Dallas

Poradie zo základnej časti určilo, že v siedmom meraní síl bude mať výhodu domáceho prostredia Dallas. Z doterajších šiestich stretnutí padlo až štyrikrát po deväť presných zásahov, raz sedem a raz šesť. Diváci prítomní na tamojšom štadióne tak mali plné právo očakávať gólové hody, no nestalo sa a k videniu bola taktická bitka.

Úvodná tretina sa do štatistík zapísala len jedným vylúčením na každej strane. Následne sa až do záverečného hvizdu hralo bez trestov. Prvé korenie hokeja ponúkol až záver 36. minúty, keď skóre otvoril domáci Roope Hintz, pre ktorého to bol v 13. dueli play-off už deväťnásty kanadský bod. Druhá rana z produkcie hostiteľa prišla v 53. minúte, postaral sa o ňu mladý útočník Wyatt Johnston.

Snaha hostí o záchranu svojej nádeje vyústila do gólu až 18 sekúnd pred koncom, keď sa presadil Oliver Bjorkstrand. To však už bolo na zvrat príliš neskoro a pre Seattle sa aktuálna sezóna skončila. Finále Západnej konferencie obstarajú celky Dallas Stars a Vegas Golden Knights.

Dátumy prvých štyroch duelov medzi Vegas a Dallasom
Dátumy prvých štyroch duelov medzi Vegas a DallasomFlashscore