Ružička voľný smerom k MS. Kelemen rozdával hity, Fehérváry asistoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ružička voľný smerom k MS. Kelemen rozdával hity, Fehérváry asistoval
Radosť Martina Fehérváryho (v strede) z gólu Washingtonu.
Radosť Martina Fehérváryho (v strede) z gólu Washingtonu.Profimedia
Dvaja slovenskí hokejisti boli v akcii počas noci z pondelka na utorok v zámorskej NHL.

Detroit Red Wings - Dallas Stars 1:6

Bitka o pozíciu víťaza Centrálnej divízie pokračuje. Dallas hladko triumfoval v Detroite aj vďaka štyrom bodom Roopea Hintza a trom Jasona Robertsona. Stars opäť dorovnali Colorado so 104 bodmi, obhajcovia Stanley Cupu ale majú zápas k dobru. Šancí sa nevzdáva ani Minnesota (102 bodov).

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 1:2 pp

New York Rangers - Buffalo Sabres 2:3 sn

Brankár Jaroslav Halák sa prizeral prehre Rangers proti Sabres po nájazdoch len zo striedačky. Na výhru domácich nestačili ani dva góly Artemija Panarina. Rozhodujúci nájazd premenil Casey Mittelstadt, ktorý vyrovnával aj na 2:2.

Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 3:2

Washington Capitals - New York Islanders 5:2

Slovenský obranca Martin Fehérváry nastúpil v prvom defenzívnom páre Washingtonu a na víťazstve sa podieľal jednou asistenciou. Štatistiky si rozšíril aj o dve plusky, hit, štyri zablokované strely a jeden zisk puku. Na ľade bol najdlhšie z celého tímu - 22:33 minúty.

Islanders si prehrou skomplikovali postup do play-off. S 91 bodmi a jedným zápasom do konca ich nôže ešte predbehnúť Pittsburgh - 90 bodov a duel k dobru. Capitals už dávnejšie stratili možnosť predĺžiť si ročník.

Winnipeg Jets - San Jose Sharks 6:2

Dva góly Erika Karlssona vyšvihli švédskeho beka k prekonaniu stobodovej méty v aktuálnom ročníku. V histórii NHL sa Karlsson stal iba šiestym obrancom, ktorý tento míľnik dosiahol. Ani to ale nepomohlo San Jose k výhre proti Winnipegu.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2:4

Calgary Flames - Nashville Predators 2:3 sn

Adam Ružička môže začať pomýšľať o príchode na majstrovstvá sveta, keďže jeho Calgary je oficiálne mimo účasti v play-off NHL. Calgary pre horšiu bilanciu výher už v Západnej konferencii nepredstihne ôsmy Winnipeg, teoreticky môže skončiť až desiate práve za Nashvillom, ktorý ešte živí šancu na postup.

Útočník spod Tatier opäť nefiguroval na súpiske, naposledy hral ešte 20. marca. O triumfe hostí rozhodol v samostatných nájazdoch Thomas Novak.

Arizona Coyotes - Seattle Kraken 1:4

Štyri bodyčeky, dve zablokované strely a bez sekundy osem a pol minúty strávených v hre. To je štatistika Miloša Kelemena v súboji so Seattlom. Arizona síce viedla 1:0, ale silná druhá tretina poslala Kraken do dvojgólového náskoku a bolo rozhodnuté.

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3:0