Halák s 31 zákrokmi, Kelemen si polepšil. Ružička naďalej posadený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halák s 31 zákrokmi, Kelemen si polepšil. Ružička naďalej posadený
Halák pustil v riadnom hracom čase za svoj chrbát len dve strely, čo dopomohlo Rangers k jednému bodu.
Halák pustil v riadnom hracom čase za svoj chrbát len dve strely, čo dopomohlo Rangers k jednému bodu.
Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala v noci z piatka na sobotu na programe štyri stretnutia. Až v troch z nich mohli hrať Slováci, nakoniec sa predstavili len v dvoch dueloch.

Buffalo Sabres - New York Rangers 3:2 pp

Jaroslav Halák dostal priestor v bránkovisku Rangers v súboji s Buffalom. Domáci viedli už 2:0, ale Newyorčania dokázali vyrovnať a vynútili si predĺženie. V ňom rozhodol v čase 61:50 Jeff Skinner. Jediným dvojbodovým mužom bol s dvomi asistenciami hokejista Sabres Casey Mittelstadt.

Na Haláka šlo 34 striel, zastavil ich 31, čo sa rovná úspešnosti zákrokov 91,2 %. New Yorku s 99 bodmi sa vzďaľuje možnosť zabojovať o prvenstvo v Metropolitnej divízii, ktoré drží Carolina (103 bodov a dva zápasy k dobru). Na opačnej strane Buffalo (79 bodov a 74 duelov) stále živí nádej na postup do play-off skrz divokú kartu - tá patrí Pittsburghu (84 bodov a 75 stretnutí).

Vancouver Canucks - Calgary Flames 4:5 pp

Slovenský útočník Adam Ružička bol znovu posadený na tribúnu, naposledy hral 20. marca. Aj kanadský stret Vancouveru a Calgary išiel do predĺženia. Ružičku mohol tešiť triumf spoluhráčov, ktorých spasil Tyler Toffoli.

Vďaka tomu Flames naháňajú play-off z deviateho miesta Západnej konferencie s 85 bodmi, ôsmy Winnipeg má o dva body viac. Canucks boli reálne z hry o vyraďovaciu časť už dlhšie.

Arizona Coyotes - Dallas Stars 2:5

V akcii bol Miloš Kelemen v drese Arizony. Krídelník odohral v NHL svoj ôsmy zápas, na ľade strávil rovných osem minút, čo je výrazné zlepšenie oproti štyrom minútam v ostatných dvoch meraniach síl. Kelemen raz vystrelil a pridal hit. 

To ale bolo proti Dallasu málo, keďže Jason Robertson sa prezentoval štyrmi bodmi (1+3), mal prsty v úvodných štyroch zásahoch Stars. S tromi asistenciami mu sekundoval Miro Heiskanen. Hostia majú naďalej nádej na triumf v Centrálnej divízii, zatiaľ čo Coyotes čakajú posledné duely ročníka.

Winnipeg Jets - Detroit Red Wings 6:2