Halák v bránke, debut Kanea, Černák nedohral. Ultimátny rekord NHL pre Boston

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halák v bránke, debut Kanea, Černák nedohral. Ultimátny rekord NHL pre Boston
Halák v bránke, debut Kanea, Černák nedohral. Ultimátny rekord NHL pre Boston
Halák v bránke, debut Kanea, Černák nedohral. Ultimátny rekord NHL pre BostonProfimedia
V desiatich nočných dueloch zámorskej NHL boli v akcii iba dvaja Slováci. Jeden v bránke, druhý v defenzívnom páre. Pozornosť si uchmatli hokejisti Bostonu.

Boston Bruins - Buffalo Sabres 7:1

Bruins potvrdili pozíciu najlepšieho tímu súťaže a na domácom ľade si poradili s Buffalom 7:1. Ako prvý tím v sezóne nazbierali 100 bodov, v histórii NHL to dokázali v 61 dueloch, čo je nový rekord súťaže. Gólom a dvomi asistenciami oslávil novú zmluvu David Pastrňák, totožnú bilanciu dosiahol aj Dmitrij Orlov.

New York Rangers - Ottawa Senators 3:5

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke s Jaroslavom Halákom prehrali s Ottawou 3:5. Slovenský brankár inkasoval štyri góly z 28 striel, na konte mal úspešnosť zákrokov 87,9 % a prehral v treťom zápase v rade.

V drese Rangers debutoval po príchode z Chicaga Patrick Kane, ktorý nastúpil na krídle druhej formácie vedľa Vincenta Trochecka a Artemija Panarina. Do kanadského bodovania sa nezapísal, zaznamenal dva mínusové body. Útočník Ottawy Derick Brassard strelil dva góly vo svojom 1 000. súboji v profilige.

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4:5 pp

Erik Černák nedohral zápas svojej Tampy Bay proti Pittsburghu, z ktorého v druhej tretine odstúpil pre zatiaľ nešpecifikované zranenie. V stretnutí stihol odohrať vyše 13 minút, počas ktorých mal jeden mínusový bod. Pittsburgh dosiahol štvrtú výhru za sebou. Rozhodujúci gól dal forvard Jason Zucker.

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2:5

Hetrikom sa postaral o triumf Dallasu nad Chicagom center prvého útoku Stars Roope Hintz. Strelil prvý, druhý i piaty zásah hostí v stretnutí, dvomi asistenciami mu sekundovali spoluhráči Miro Heiskanen, Joe Pavelski a Jason Robertson. Pre gólmana Dallasu Matthewa Murrayho išlo o debut a zároveň o prvé víťazstvo v rámci NHL. Po zápase kluby informovali o výmene útočníka Maxa Domiho a brankára Dylana Wellsa z Chicaga do Dallasu za brankára Antona Chudobina

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1:2

Calgary znovu bez Adama Ružičku nestačilo v kanadskom meraní síl na Toronto. Duel chudobný na góly rozhodol v tretej minúte tretej tretiny Calle Järnkrok.

Detroit Red Wings - Seattle Kraken 4:5 pp

Florida Panthers - Nashville Predators 1:2

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 1:2

Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 3:2

San Jose Sharks - St. Louis Blues 3:6