Pomôže k obratu proti Vegas? Dallas povolal Studeniča do NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pomôže k obratu proti Vegas? Dallas povolal Studeniča do NHL
Studeničove šance na zasiahnutie do play-off NHL sú síce malé, ale nie nulové.
Studeničove šance na zasiahnutie do play-off NHL sú síce malé, ale nie nulové.Profimedia
Slovenský hokejista Marián Studenič bude hokejistom Dallasu Stars k dispozícii v ďalšom priebehu play-off NHL. Dvadsaťštyriročného útočníka povolali spolu s ďalšími deviatimi hráčmi do prvého tímu z farmy v AHL, keď záložný tím Texas Stars vypadol z bojov o Calderov pohár. Dallas prehráva vo finále Západnej konferencie s Vegas 1:3 na zápasy.

Texas so Studeničom v noci na pondelok podľahol v rozhodujúcom piatom dueli finále Centrálnej divízie AHL na domácom ľade Milwaukee Admirals 2:5 a celú sériu prehral 2:3 na zápasy. Studenič odohral v tejto sezóne nižšej zámorskej súťaže 67 zápasov základnej časti, v ktorých získal 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencií.

V play-off pridal šesť bodov (2+4) v ôsmich súbojoch. V tom ročníku má na konte aj tri duely za Dallas v NHL bez bodového zápisu. V profilige odohral doteraz celkovo 44 stretnutí základnej časti, nazbieral v nich šesť bodov (3+3), v play-off NHL pridal štyri duely bez bodu.

Okrem Studeniča povolal Dallas do prvého tímu útočníkov Oskar Bäcka, Mateja Blümela, Rileyho Tufta, Rhetta Gardnera, Mavrika Bourqueho, obrancov Alexandra Petrovica, Ryana Sheau a brankárov Matta Murrayho a Dylana Wellsa.