Posledný zápas NHL vo Švédsku vyhralo Toronto, rozhodol domáci obľúbenec Nylander

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledný zápas NHL vo Švédsku vyhralo Toronto, rozhodol domáci obľúbenec Nylander

Nylander žiaril v rodnej krajine pred očami celej svojej rodiny.
Nylander žiaril v rodnej krajine pred očami celej svojej rodiny.Profimedia
Hokejisti Toronta Maple Leafs vyhrali posledný z kvarteta zápasov v rámci NHL Global Series vo švédskom Štokholme. V nedeľu porazili po predĺžení Minnesotu.

Minnesota - Toronto 3:4 pp

Hrdinom sa stal útočník William Nylander, ktorý natiahol bodovú sériu už na 17 duelov a rozhodol predĺženie. Okrem toho získal jednu asistenciu. Stal sa treťou hviezdou zápasu, za prvú bol vyhlásený jeho spoluhráč Rielly. Jubilejnú 400. asistenciu v profilige zaznamenal Marner. Toronto na európskej pôde vyhralo aj proti Ottawe a zo Švédska odchádza nanajvýš spokojné. Tímu Wild nepomohol ani úvodný gól Merrilla.

Americký obranca sa presadil prvý raz v sezóne. O 10 minút neskôr Maple Leafs využili presilovku a bolo vyrovnané. Misky váh sa do konca úvodnej tretiny preklopili práve v prospech "javorových listov", keď sa presadil Knies. V záverečnej časti išlo Toronto do dvojgólového vedenia po strele Riellyho. Minnesota však dokázala v priebehu troch minút vyrovnať a súboj poslala do predĺženia, v ktorom sa rozhodujúcim faktorom stal spomínaný Nylander.