Klubový rekord Panarina, Kempe vyrovnal zápis Pálffyho, Makar s 200 asistenciami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klubový rekord Panarina, Kempe vyrovnal zápis Pálffyho, Makar s 200 asistenciami

Rusovi to v aktuálnom ročníku sype.
Rusovi to v aktuálnom ročníku sype.Profimedia
Artemij Panarin (32) vytvoril nový rekord New Yorku Rangers v NHL, keď bodoval v prvých 15 zápasoch novej sezóny. Ruský útočník prispel dvoma gólmi k víťazstvu v derby s New Jersey Devils.

Počas tejto série nazbieral Panarin 26 bodov (10+16) a prekonal doterajší rekord Roda Gilberta, ktorý v sezóne 1972/73 bodoval v prvých 14 vystúpeniach Rangers.

Do histórie sa zapísal aj Cale Makar. K triumfu Colorada v Dallase (6:3) prispel tromi asistenciami a ako v histórii NHL dosiahol métu 200 asistencií najrýchlejšie spomedzi všetkých obrancov. Potreboval na to 254 duelov a prekonal doterajší rekord súčasného kapitána Vancouveru Quinna Hughesa, ktorý tento míľnik dosiahol za 263 súbojov.

Los Angeles Kings zdolalo St. Louis 5:1, tretí gól domácich strelil Adrian Kempe, ktorý sa desiatykrát v drese “kráľov” presadil v oslabení a v tejto štatistike vyrovnal na šiestom mieste klubových dejín zápis slovenského hokejistu Žigmunda Pálffyho.

Míľnikovú métu zaknihoval aj obranca Kris Letang. Kanadský hokejista v službách Pittsburghu si pripísal svoj 700. individuálny bod v NHL a stal sa desiatym obrancom, ktorému sa to podarilo v drese jedného tímu.