Dej opúšťal zápas QMJHL na nosidlách, jeho účasť na MS juniorov je ohrozená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dej opúšťal zápas QMJHL na nosidlách, jeho účasť na MS juniorov je ohrozená

Reprezentant SR do 20 rokov zažil nešťastný moment.
Reprezentant SR do 20 rokov zažil nešťastný moment.Profimedia
Slovenský hokejový útočník František Dej (18) z tímu Sherbrooke Phoenix pre zranenie nedohral zápas zámorskej juniorskej súťaže QMJHL na ľade Quebecu Remparts. Stretnutie sa pre neho skončilo po tom, čo v závere duelu spadol na ľad a museli ho odniesť na nosidlách.

Podľa zámorského novinára Mikaela Lalancettea sa Dej zranil po tom, čo "počas cúvania zakopol o bránku a spadol hlavou na ľad." K incidentu sa neskôr vyjadril aj klub:

"Po noci, ktorú František Dej strávil v nemocnici, sa môže vrátiť do Sherbrooke. Nie je prekvapenie, že pri páde utrpel otras mozgu. Môžete si byť istí, že vzhľadom na okolnosti je v poriadku." Zranenie ho s veľkou pravdepodobnosťou pripraví o účasť v drese Slovenska na MS hráčov do 20 rokov, ktoré sa začnú o mesiac.

Pre Deja je sezóna 2023/24 prvá v zámorí. V 21 zápasoch si do štatistík pripísal 3 góly, 6 asistencií, 18 trestných minút a 3 plusové body. V uplynulých sezónach pôsobil v materskom Slovane Bratislava, v minulom ročníku reprezentoval slovenskú vlajku na MS hráčov do 18 aj 20 rokov. Spomínané stretnutie QMJHL sa napokon skončilo triumfom hostí.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore