Pospíšil atakoval osobné maximum, Nemec s najnižším herným vyťažením v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil atakoval osobné maximum, Nemec s najnižším herným vyťažením v NHL

Pospíšil sa prezentoval razantnou hrou.
Pospíšil sa prezentoval razantnou hrou.Profimedia
V 12-zápasovom programe zámorskej profiligy sa predviedli štyria slovenskí hokejisti. Víťazstvo zažili traja z nich, kanadské body si ale nepripísal ani jeden. Martin Pospíšil (24) predviedol hru telom a útočil na individuálny rekord. Šimon Nemec (20) strávil na ľade najmenej času za svoju doterajšiu kariéru v NHL.

Montreal - Arizona 4:2

Po piatich prehrách nastúpili Canadiens proti súperovi, ktorý nedokázal vyhrať 12-krát za sebou. Domáci káder tak pripravil tímu Coyotes v Bell Centre trinásty neúspech v rade. Do rúk to zobrali najmä dvojbodoví hráči - Armia (1+1), Harris (1+1) a Evans (0+2). Juraj Slafkovský sa do scenára zápasu zapísal dvomi vylúčeniami za hru vysokou hokejkou. Slovák odohral takmer 18 minút, pripísal si jedno mínusko.

Philadelphia - Tampa 6:2

Súboj tabuľkových susedov zo spodku prvej osmičky Východnej konferencie zvládol podstatne lepšie celok Flyers. Mesiac starú prehru 3:6 oplatil Tampe o niečo lepším spôsobom. Po vzore vyššie spomínaného Montrealu sa na tom podieľalo dvojbodové trio - Cates (1+1), Sanheim (1+1) a Frost (0+2). V druhej obrannej dvojici hostí sa predstavil Erik Černák, na ľade si odkrútil 17:34 min.

Calgary - Los Angeles 4:2

Dôležitý triumf zaknihovali hokejisti mužstva Flames, ktorí bojujú o prienik do TOP 8 Západnej konferencie. Na svojom klzisku pokorili Kings, ktorým pred dvomi mesiacmi podľahli 3:5. Bodovo sa o to ale nepričinil Martin Pospíšil. Nastupoval v druhej ofenzívnej línii a odohral 16:25 min. S ôsmimi bodyčekmi atakoval svoj osobný rekord zo 17. decembra, za ktorým zaostal o jeden. Pre Calgary to bolo štvrté víťazstvo po sebe, na ôsmy Nashville stráca s výhodou stretnutia k dobru päť bodov.

San Jose - New Jersey 2:7

O skok do najlepšej osmičky sa snažia aj Devils, ktorí cestovali na ľad 15. mužstva západu. Po úvodnej tretine viedli domáci, následne sa však postupne začal rozbiehať gólový vlak hostí. V druhej časti otočili výsledok v rozmedzí 37 sekúnd a do záverečnej 20-minútovky šli s náskokom 3:1.

Nádeje Sharks potom zhasli v rozpätí piatich minút - New Jersey strelilo štyri góly a viedlo už 7:1. San Jose jedným zásahom už len upravilo konečnú podobu výsledku. Blysli sa najmä štvorbodový Hischier (1+3) a trojbodový Hughes (1+2). Švajčiar taktiež zaznamenal 200. kariérnu asistenciuŠimon Nemec sa tentoraz objavil až v tretej obrane víťazného tímu. Odohral 15:23 min, čo je najmenej počas jeho pôsobenia v NHL.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Washington 8:3

Florida - Buffalo 3:2

Toronto - Vegas 2:6

Minnesota - Carolina 2:3

Nashville - Ottawa 4:1

Winnipeg - St. Louis 4:2

Colorado - Dallas 5:1

Vancouver - Pittsburgh 3:4 pp