Pospíšil strelil víťazný gól, Slafkovský ho išiel upokojiť. Nemec s osobným rekordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pospíšil strelil víťazný gól, Slafkovský ho išiel upokojiť. Nemec s osobným rekordom
Pospíšil ukončil šnúru v piatich zápasov, v ktorých sa strelecky nepresadil.
Pospíšil ukončil šnúru v piatich zápasov, v ktorých sa strelecky nepresadil. Profimedia
Súboj slovenských útočníkov videli diváci v Calgary, kde sa proti sebe postavili domáci Martin Pospíšil (24) a hosťujúci Juraj Slafkovský (19). Prvý menovaný vsietil rozhodujúci gól, druhý si zapísal "iba" asistenciu. Zo šiestich Slovákov, ktorí v sobotu večer a v noci na nedeľu zasiahli do 14 stretnutí NHL, bodoval ešte Erik Černák (26).

Arizona - New Jersey 4:1

Šance New Jersey na play-off sa ešte viac znížili po tom, čo celok z Newarku nevyhral na ľade Arizony. Bola to tretia prehra z ostatných štyroch duelov pre Devils. V ich drese zaknihoval sezónne maximum v počte odohraných minút Šimon Nemec (25:28, rekord vylepšil o dve sekundy), vyslal na bránku dve strely, rozdal dva hity a tri pokusy domácich zablokoval.

Coyotes, ktorí už už dlho bez reálnej šance na predĺženie sezóny, ťahali Nick Schmaltz s tromi asistenciami a brankár Karel Vejmelka s úspešnosťou zákrokov 97,4 %, keď zneškodnil 37 zakončení. 

Florida - Tampa Bay 3:5

Naopak, pevným krokom mieri do vyraďovacej fázy klub iného slovenského obrancu. Erik Černák nabíjal na otvárací zásah štvorbodového (2+2) Stevena Stamkosa 20 sekúnd po začiatku súboja. Rodák z Košíc odohral 22:09 minúty, do štatistík mu pribudli dva plusové body i zhodný počet blokov, domáci nevyužili jeho dvojminútové vylúčenie za podrazenie v druhej časti.

Derby na juhovýchode Spojených štátov tak vyšlo lepšie pre celok, ktorému vo Východnej konferencii patrí šiesta priečka so 78 bodmi. Tampa Bay vyhrala tretí zápas po sebe a celkovo štvrtý z piatich posledných, zatiaľ čo Florida ťahala za kratší koniec druhýkrát po sebe.

Calgary - Montreal 5:2

V boji o play-off nepovedalo posledné slovo Calgary, ktoré však bude potrebovať aj početné zaváhania konkurentov. V súboji útočníkov spod Tatier sa tešil z triumfu Martin Pospíšil (12:20 minúty na ľade), ktorý strelil rozhodujúci gól na 3:0.

Bol to preňho siedmy zásah sezóny a celkovo 17. bod v ročníku. Okrem neho si pripísal plusku, dve strely, tri hity, zablokovanú strelu, dva zisky puku i vylúčenie na 2+2 minúty za hrubosť.

Práve Pospíšil sa počas zápasu pustil do kapitána Canadiens Nicka Suzukiho, ktorého prišiel brániť Juraj Slafkovský a krajana "upokojil".

Draftová jednotka leta 2022 zaknihovala asistenciu (36. bod, 22. prihrávka na gól), mínusku, tri strely, blok i stratu puku počas vyše 21 minút (21:08). Slafkovský bol vylúčený za bránenie v hre na začiatku tretej periódy, čo Flames potrestali po šiestich sekundách.

Hrdinami domácich boli trojbodoví Mikael Backlund (2+1) a MacKenzie Weegar (0+3). Bilanciu 1+1 mal Nazem Kadri. 

Seattle - Nashville 1:4

Seattle Tomáša Tatara nestačilo na Nashville a Kraken už pomaly dosnívali o play-off. Najstarší Slovák v NHL strávil v hre druhý najnižší počet minút (11:18), raz zablokoval strelu hostí a bol vylúčený za podrazenie v deviatej minúte. Predators to síce nevyužili, ale trápiť ich to nemuselo, keď o výhre rozhodli v záverečnej tretine aj vďaka dvom zásahom Romana Josiho.

Vancouver - Washington 1:2

Mierne prekvapenie sa zrodilo na západe Kanady, kde málokto očakával triumf Washingtonu. Domáci viedli už po 71 sekundách, ale Capitals dvomi údermi v druhej perióde otočili priebeh. Víťaznú trefu vyslal Alexander Ovečkin. Washington zaostáva vo Východnej konferencii už iba o bod za ôsmym Detroitom, voči ktorému má zápas k dobru.

Slovenský obranca v službách hostí Martin Fehérváry si zapísal do štatistík 21:47 minút na ľade, plusku, hit i päť zablokovaných streleckých pokusov Canucks.

Ďalšie výsledky: 

Detroit - Buffalo 4:1

NY Islanders - Ottawa 3:4 pp

Pittsburgh - NY Rangers 4:7

Boston - Philadelphia 6:5

Columbus - San Jose 4:2

Toronto - Carolina 4:5 sn

Dallas - Los Angeles 4:1

St. Louis - Minnesota 3:2 sn

Edmonton - Colorado 2:3 pp