Pozornosť NHL patrila zápisu Ovečkina. Stále je hráčom svetovej triedy, vraví tréner Capitals

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pozornosť NHL patrila zápisu Ovečkina. Stále je hráčom svetovej triedy, vraví tréner Capitals
Ovečkin ostáva strojom na góly.
Ovečkin ostáva strojom na góly.Profimedia
Alexander Ovečkin (38) sa aj vo svojej 19. sezóne v NHL dostal cez hranicu 20 gólov. Dvoma zásahmi v presilovke prispel k triumfu Washingtonu na ľade Calgary a je šiestym hráčom v histórii profiligy, ktorý nazbieral aspoň 20 zásahov v 19 ročníkoch. Pridal sa k pätici Gordie Howe, Ron Francis, Brendan Shanahan, Dave Andreychuk a Jaromír Jágr.

Ovečkin je však iba tretí, ktorému sa to podarilo v 19 sezónach v jednej sérii (okrem neho aj Howe a Shanahan) a ako jediný hneď od začiatku zámorskej kariéry. "Hoci má 38 rokov, je to stále hráč svetovej triedy. Impozantné, čo dokázal. Je skvelé, že môžeme byť pri tom, keď mení historické zápisy," pochválil ho spoluhráč Dylan Strome.

Pridal sa ja Spencer Carbery, kouč Capitals: "Konzistentnosť, to slovo ho vystihuje. Nielen čo sa týka bodovania, ale aj toho, že je odolný a po celé tie roky je stabilnou súčasťou zostavy."

Ruský útočník má v NHL na konte už 843 gólov, iba o 51 menej ako historický líder Wayne Gretzky (894). Po nevýraznom štarte do sezóny sa rozbehol, od All Star prestávky dal 12 gólov v 20 stretnutiach, kým predtým nastrieľal "iba" deväť v 44 dueloch. Teraz má v 64 zápasoch bilanciu 21+31.

Jeho dva góly proti Calgary výrazne pomohli Washingtonu dostať sa prvýkrát od začiatku januára na miesto, zaručujúce postup do vyraďovačky. "Dôležité víťazstvo. Vieme, že to nebude ľahké, ale o play-off stále bojujeme. Ideme od zápasu k zápasu. Každý bod sa počíta," vyhlásil Ovečkin po tom, čo dvakrát prekonal brankára Dustina Wolfa. Skóroval tak už proti 174 brankárom v NHL, viac ich dokázali prekonať iba Jágr (178) a Patrick Marleau (177).

Ovečkin má na konte 170 vystúpení v NHL s aspoň dvoma gólmi a aj v tejto štatistike je pred ním už iba Gretzky (189). Multigólové stretnutia dosiahol už proti 94 gólmanom, čo je najviac v histórii profiligy.