Pozornosť patrila súboju troch bratov. Hughesovci nenapodobnili súrodencov Šťastných

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozornosť patrila súboju troch bratov. Hughesovci nenapodobnili súrodencov Šťastných

Vo Vancouveri sa na klzisku stretlo bratské trio.
Vo Vancouveri sa na klzisku stretlo bratské trio.Profimedia
Duel bratov Hughesovcov v hokejovej NHL vyznel víťazne pre New Jersey Devils. Jack (22) k tomu prispel gólom a dvoma asistenciami, jeho brat Luke (20) jedným presným zásahom. Smutný zostal po domácej prehre 5:6 ich súrodenec v drese Vancouveru Quinn (24). Ten mal na konte dve gólové prihrávky a hoci na bránku súpera vyslal až štyri strely, neskóroval.

Hughesovci tak nenapodobnili slovenských bratov Šťastných, ktorí boli podľa ESPN pred takmer 39 rokmi poslednou bratskou trojicou s gólovým zápisom v jednom zápase NHL. Marián, Anton i Peter Šťastný sa 8. decembra 1984 zhodne zapísali do streleckej listiny v drese Quebecu Nordiques v stretnutí zámorskej profiligy proti New Jersey.

"Myslím si, že Luke aj Quinn hrali naozaj dobre. Bolo zábavné hrať s oboma v jednom zápase. Užili sme si to," smial sa po zápase Jack Hughes. V hľadisku, samozrejme, nechýbali ani ich rodičia Jim a Ellen Hughesovci, ktorých tváre si často vyberali aj režiséri prenosu. Jack a Luke sa tretíkrát v sezóne presadili spoločne gólovo v jednom zápase. "Bolo to veľké víťazstvo, ukázali sme v závere charakter. Máme dôležité dva body, hoci sme si to predstavovali trochu inak. Napokon sa nám ale podarilo zvíťaziť," zdôraznil Luke Hughes.

Devils viedli vo Vancouveri po dvoch tretinách 5:2, no napokon sa strachovali o výsledok. Domáci v 57. minúte dokázali zmazať manko a vyrovnať na 5:5, no 34 sekúnd pred koncom tretej tretiny Jesper Bratt predsa rozhodol o triumfe New Jersey.

Tešil sa z toho aj slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý bol s minutážou 21:45 tretí najvyťaženejší hráč hostí a šancu netradične dostával aj v oslabeniach - odohral v nich takmer tri minúty. "Keď vedieme 5:2, nemôžeme súperovi dovoliť takto sa vrátiť do hry o víťazstvo. Našťastie sme to zvládli," reagoval na priebeh stretnutia Jack Hughes.

Hughesovci (všetci draftovaní v prvom kole) sú deviata bratská trojica, ktorá sa predstavila v jednom stretnutí NHL. Predtým to boli okrem Šťastných aj Boucherovci, Cookovci, Bentleyovci, Plagerovci, Sutterovci, Brotenovci a Staalovci. Naposledy sa to stalo v apríli tohto roka, keď na zápas vykorčuľovali Eric a Marc Staal v drese Floridy proti Jordanovi Staalovi z Caroliny.

"Teraz sme prežili parádne dva dni. Stretli sme sa tu celá rodina, išli sme aj na večeru a poprechádzať sa. Bolo to naozaj skvelé, rovnako ako naša spoločná fotka počas rozkorčuľovania," dodal Luke Hughes.