Premiérový hetrik v NHL. Slafkovský zažil pamätný večer, zažiaril pri demolácii Philadelphie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérový hetrik v NHL. Slafkovský zažil pamätný večer, zažiaril pri demolácii Philadelphie
Slafkovský bol mužom zápasu.
Slafkovský bol mužom zápasu.Profimedia
Juraj Slafkovský (20) zažil večer, na ktorý nikdy nezabudne. Slovenský hokejista sa vo farbách Montrealu blysol premiérovým hetrikom v NHL, čím dopomohol k vysokému víťazstvu nad Philadelphiou. Tri góly mal na konte už v 32. minúte a stal sa prvou hviezdou duelu.

Montreal - Philadelphia 9:3

Po troch prehrách privítali Canadiens na svojom ľade Philadelphiu, ktorá neuspela v siedmich dueloch v rade. Na konci marca sa vo vzájomnom strete oboch celkov zrodila výhra Montrealu 4:1. Tentoraz sa v Bell Centre diali veľké veci hlavne z pohľadu draftovej jednotky roku 2022.

Juraj Slafkovský zažil prvé hetrikové predstavenie v zámorskej profilige. Už po 65 sekundách hry otvoril skóre tečovaním strely Mathesona. Na 2:0 zvyšoval v 29. minúte po krásnej akcii domácich - puk vďaka rýchlym prihrávkam prešiel celým obvodom útočného pásma, následne sa dostal na hokejku 20-ročného Košičana, ktorý pred bránkou nezaváhal a zaknihoval druhú gólovú čiarku.

Trojgólový zápis spečatil Slafkovský trefou na 4:0 tesne po polovici riadneho hracieho času. Do ideálnej pozície ho vysunul Savard a mladý Slovák si chladnokrvne poradil strelou do horného rohu bránky. Svojím počinom si vyslúžil post prvej hviezdy zápasu. Strelecky ho doplnili aj ďalší kolegovia a Flyers napokon odchádzali s deviatimi kúskami.

Celkovo strávil slovenský mladík na ľade 14:58 min. Po 78 zápasoch má na konte 48 kanadských bodov za 19 gólov a 29 asistencií. Jeho mužstvo už stratilo šancu na prienik do vyraďovacej časti, no Philadelphii touto demoláciou urobilo škrt cez rozpočet - aktuálne je totiž vo Východnej konferencii na 11. mieste s dvojbodovou stratou na ôsmy Washington.