Matthews je už na méte 65. Eichelov výkon na body nestačil, debut Hertla za Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Matthews je už na méte 65. Eichelov výkon na body nestačil, debut Hertla za Vegas
Matthews potrebuje na 70-gólovú hranicu streliť päť zásahov v piatich zápasoch.
Matthews potrebuje na 70-gólovú hranicu streliť päť zásahov v piatich zápasoch.AFP
Zámorská NHL mala v noci na utorok na programe len dva zápasy bez slovenských zástupcov. V oboch prípadoch išlo o strety v rámci jednotlivých konferencií, ktoré zamiešali karty v bojoch o play-off.

Toronto - Pittsburgh 3:2 pp

Auston Matthews sa gólom a asistenciou podieľal na triumfe Toronta po predĺžení nad Pittsburghom, žiadny iný hráč nezaznamenal viac ako bod. Pre Matthewsa išlo o 65. presný zásah v 76. meraní síl aktuálnej sezóny, do jej konca odohrajú Maple Leafs ešte odohrajú päť duelov. O výhre domácich rozhodol v predĺžení Jake McCabe

Americký kanonier tak zároveň vyrovnal najlepší zápis spomedzi aktívnych hráčov. Dotiahol sa na Alexandra Ovečkina, ktorý dal rovnaký počet gólov v sezóne 2007/08.

Pre Penguins išlo iba o druhú prehru z ostatných ôsmich zápasov. Tá však znamená, že sa aktuálne nachádzajú na deviatom mieste Východnej konferencie. Zo siedmej a ôsmej priečky má naďalej reálnu šancu postúpiť päť tímov. Toronto si, na druhej strane, upevnilo piatu pozíciu.

Situácia na východe je nesmierne vyrovnaná.
Situácia na východe je nesmierne vyrovnaná.Flashscore

Vancouver - Vegas 4:3

Jack Eichel sa podieľal dvomi gólmi a prihrávkou na všetkých zásahoch Vegas, ale ani to na bodový zisk nestačilo. Za Vancouver tromi asistenciami, respektíve dvomi trefami kontrovali J.T. Miller a Conor Garland - Garland strelil víťazný gól, Miller sa prvý raz v kariére prehupol cez 100-bodovú métu.

V drese hostí debutoval český útočník Tomáš Hertl, ktorého tréneri postavili do druhej formácie s Mikeom Amadiom a Chandlerom Stephensonom. Hertl zaknihoval asistenciu, rozdal štyri hity a vo svojom prvom súboji od 3. februára odohral 20:20 minúty.

Canucks si na druhom mieste Západnej konferencie vytvorili dvojbodový náskok pred tretím Coloradom, zatiaľ čo Golden Knights nevyužili možnosť posunúť sa z ôsmej na šiestu priečku.

Päť zápasov pred koncom základnej časti majú päťbodový náskok na deviate St. Louis a navyše duel k dobru. Nepostup obhajcov do vyraďovacej časti by na základe aktuálneho scenára bol veľkým prekvapením.