Týždeň v NHL: Tisíc bez priblíženia sa k Stanley Cupu či auto zabalené v toaletnom papieri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Týždeň v NHL: Tisíc bez priblíženia sa k Stanley Cupu či auto zabalené v toaletnom papieri
Skinner dosiahol na métu 1 000 zápasov v NHL.
Skinner dosiahol na métu 1 000 zápasov v NHL.AFP
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a aká udalosť zaujala experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída (38)? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Opäť taktiež s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných zápasov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Viac o súťaži sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

V lige vrcholí boj o víťaza bodovania a všetci traja muži, ktorí sa o Art Ross Trophy uchádzajú, finišujú vo veľkom štýle. V ostatných piatich vydaniach bol vždy najproduktívnejším niekto z trojice Nathan MacKinnon - Connor McDavid - Nikita Kučerov. Tentoraz to je posledný menovaný. Ruský útočník Tampy Bay dal v štyroch dueloch jediný gól, ale na deväť ďalších prihral a svojim prenasledovateľom zľahka unikol. Kapitánovi Edmontonu o šesť bodov a bombardérovi z Colorada o tri.

Slovák týždňa

Juraj Slafkovský má za sebou štyri stretnutia. Jeho Montreal síce tri prehral (4:7 Tampa, 2:4 Toronto) a raz vyhral (5:3 Florida), ale slovenský hokejista bodoval v každom až na jeden. Nepresadil sa iba proti lídrovi NHL NY Rangers (2:5). V ďalších troch stretnutiach si pripísal gól a tri asistencie. 

Dvadsaťročný ofenzívny hráč strávil na ľade v každom zo spomínaných štyroch súbojov nie menej ako 18 minút. Z pohľadu Slovákov vedie v zámorskej profilige so 45 bodmi bodovanie. Druhý je Tomáš Tatar s 22.

Brankár týždňa

Ešte nedávno odpisovaný Pittsburgh zrazu bojuje o play-off a má reálnu šancu, že sa do bojov o Stanley Cup aj dostane. V uplynulom týždni k tomu výrazne pomohol tiež druhý brankár Alex Nedeljkovič, ktorý sa objavil v štyroch zápasoch a všetky vyhral.

Navyše nešlo o žiadne jednoduché bitky. Americký gólman zastavil lídra NHL NY Rangers, rivala z New Jersey, rozbehnutý Washington a silnú Tampu Bay. Zo 121 striel inkasoval 10 gólov, udržal si úspešnosť zákrokov 91,7 %.

Highlight týždňa

Do NHL vstúpila jednotka draftu z roku 2010 vo veľkom štýle. Vo farbách Caroliny nastrieľal Jeff Skinner vtedy 31 zásahov, pridal 32 asistencií a získal Calder Trophy pre najlepšieho nováčika roka. Darilo sa mu aj ďalej, góly doručoval vicemajster sveta s Kanadou (2017) pravidelne.

Napriek tomu sa ho Hurricanes v auguste 2018 zbavili a vymenili do Buffala. Tam hneď v prvej sezóne premiérovo v kariére dosiahol na hranicu 40 gólov a tento ročník mu vyniesol životný kontrakt. Osemročnú zmluvu na 72 miliónov dolárov. Tá sa najskôr zdala výrazne nevydarená, ale Skinnerovi sa opäť začalo dariť. O čo teda ide?

Je to ľahké. Muž, ktorý má na konte 357 zásahov, čo je pozoruhodná méta, ku ktorej sa väčšina hráčov NHL nikdy nepriblíži, vytvoril novú - celkom smutnú. Utorkový zápas proti Washingtonu bol jeho 1 000. v súťaži, pričom ešte žiadny hokejista pred ním neodohral toľko stretov, aby si aspoň raz nezahral o Stanley Cup. Sabres majú v tejto sezóne stále šancu, ale tá už je skôr už len teoretická...

Štatistika týždňa

Ottawa má za sebou prekvapivo zlú sezónu. Nebyť Columbusu vo Východnej konferencii, kanadský klub by bol na dne tabuľky. Jedným z mála svetlých bodov je živelný kapitán Brady Tkachuk. Je najlepší v kolónke strelených gólov Senators, slušne sa drží v štatistike +/- a dáva do toho všetko.

Napríklad v sobotu proti New Jersey zaznamenal 16 hitov, čo je rekord NHL pre jedného hráča v jednom zápase.

Ze sociálnych sietí

"Je mi to ľúto, bola to chyba v komunikácii," povedal rozhodca v dueli medzi Floridou a Montrealom, keď neuznal gól a pobavil aj lavičku Canadiens, ktorá oň prišla. Jej hráči sa napokon aj tak tešili, keďže favorita zdolali 5:3.

Fotografia týždňa

Brandon Duhaime bol síce pred prestupovou uzávierkou vymenený z Minnesoty do Colorada, ale to neznamená, že niektoré veci nemôžu zostať rovnaké. Ako napríklad podpichovanie so známym vtipkárom Marcom-Andrém Fleurym. Keď hráči Avalanche prišli do Minnesoty, slávny brankár našiel svoje auto v tomto stave.

"Neviem, kto to urobil," povedal Duhaime, ale nikto mu, samozrejme, neveril. "Som naňho celkom hrdý," reagoval Fleury, ktorý mal od začiatku jasno o autorovi vtipu.

Pohľad Ladislava Šmída

"Hádam nikto si nemohol nevšimnúť hromadnú bitku medzi New York Rangers a New Jersey Devils, len musím povedať, že som nebol veľmi prekvapený. Matt Rempe v predchádzajúcom zápase vyčíňal a neprijal výzvu na bitku, takže Devils museli byť poriadne frustrovaní a dopadlo to tak, ako dopadlo. V žiadnom prípade netvrdím, že do bitky treba ísť po každom hite, ale keď niekto lieta po ľade ako blázon, raz za čas musí zhodiť rukavice.

New Jersey poňalo úvodné buly tak, že všetci jeho hráči na ľade sa chceli pobiť a bolo super, že Rangers tiež. V hokeji stále existujú nepísané pravidlá, ktoré treba rešpektovať, aj keď viem, že čoraz viac ľudí to jednoducho nemá rado. Hovorím, že komu sa to nepáči, nech si ide pozrieť šípky. Hokej je stále fyzický šport, pár chlapcov sa do seba pustilo bez rukavíc a všetkých to vtiahlo do hry. Dokonca aj trénerov na striedačke. Devils už síce nebojujú o play-off, ale stále hráte za klub, za logo, ktoré nosíte na hrudi a za organizáciu. Diváci si to tiež užívali.

Podobnú situáciu som zažil pred desiatimi rokmi v zápase Calgary - Vancouver. Rivalita Edmonton - Calgary - Vancouver bola vždy veľká, či už som hral za Flames alebo Oilers, Vancouver som nikdy nemal veľmi rád. Vtedy nastúpila na ľad štvrtá formácia plná bitkárov, čo bol jasný signál pre súpera. Canucks tam tiež nasadili svoje formácie a každému bolo jasné, čo sa bude diať. Navyše sme mali pred zápasom tip od nášho bitkára, že sa niečo také môže stať.

Hneď ako padol puk, všetci sme boli pripravení a všetci bojovali. Osem z nás potom zamierilo rovno do šatne, čo nebolo práve príjemné ani pre jedno mužstvo, keďže v dueli skončili celkovo štyria obrancovia a kluby museli hrať bez nich. Emócie medzi tretinami stále gradovali, na čele s Johnom Tortorellom z Vancouveru, ktorý bol z celej situácie úplne hotový. Prišiel takmer až do našej šatne. Bol to skvelý zážitok, užil som si to. V televízii to doteraz chodí ako spomienka."