Týždeň v NHL: Hľadá sa 18-tisíc Jágrov, bitka na tréningu Detroitu a majster úvodných minút Tampy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň v NHL: Hľadá sa 18-tisíc Jágrov, bitka na tréningu Detroitu a majster úvodných minút Tampy

Jágr bol opäť v centre pozornosti.
Jágr bol opäť v centre pozornosti.Profimedia
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a aká udalosť zaujala experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída (38)? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Opäť taktiež s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných zápasov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Viac o súťaži sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

Traja hráči dokázali nazbierať sedem bodov, ale len Nikita Kučerov z Tampy Bay k tomu potreboval iba dve stretnutia a udržal si tak priemer 3,5 bodu na zápas. Líder Lightning zažiaril predovšetkým proti New Yorku Rangers, výhru 6:3 zariadil gólom a štyrmi nahrávkami. Na dva zásahy mu navyše stačili len dve strely.

Brankár týždňa

Dlhé mesiace bol mimo zostavy pre zranenie, ale od začiatku marca je Frederik Andersen späť v klietke Caroliny a zatiaľ iba vyhráva. Cez týždeň okrem Ottawy zastavil hlavne silnú Floridu, od ktorej si nenechal streliť ani gól, zapísal prvú nulu sezóny a 25. kariéry. Celkom vychytal 52 striel a úspešnosť zákrokov vytiahol na 96,2%. Pre Canes ide pred play-off o dôležité faktory.

Slovák týždňa

Juraj Slafkovský prežil ďalšie úspešné obdobie. V dueli s Columbusom strelil druhý gól svojho tímu a Montreal zvíťazil 3:0. Jeho prihrávka následne nestačila na úspech proti Bostonu (1:2) a asistoval aj v súboji s Calgary (2:5). Rodák z Košíc má v sezóne na konte 36 kanadských bodov za 14 gólov a 22 asistencií.

Highlight týždňa

V priebehu štvrtkového zápasu medzi Pittsburghom a San Jose (6:3) mali fanúšikovia dostávať figúrky Jaromíra Jágra, ale kontajner so vzácnym obsahom 18-tisíc postavičiek bol údajne vykradnutý. "FBI už na tom pracuje a ja som sa rozhodol, že im pomôžem. Postavičky vrátime," povedal Jágr.

Čoskoro sa k celému príbehu vyjadril napríklad populárny maskot rivala z Philadelphie Gritty, ten na sociálnej sieti pridal krátke video, ktoré hovorí, že by si prial, aby si ľudia mysleli, že to urobil on. Vtipné podpichnutie od konkurencie. Je celý príbeh pravdivý, alebo ide len o šikovný marketingový trik?

Štatistika týždňa

NHL sa v štatistikách vyžíva, to nie je žiadna novinka. Svoje o tom určite vie aj Steven Stamkos, kapitán Tampy Bay v sobotu proti Floride skóroval v čase 00:20, šiestykrát v kariére strelil gól v úvodnej minúte zápasu a preskočil bývalého kapitána mužstva Vincenta Lecavaliera, s ktorým sa doteraz o tímový rekord delil.

Zo sociálnych sietí

V značne nevhodnú chvíľu zastihla Detroit séria siedmich prehier a frustrácia musela ísť z hráčov von. Obranca Ben Chiarot a útočník Lucas Raymond sa do seba pustili v priebehu týždňa na tréningu a zdá sa, že to pomohlo. V sobotu Red Wings prerušili šnúru dôležitým triumfom nad Buffalom, ktoré s tímom z Michiganu taktiež súperí o play-off.

"Vidieť v tejto fáze sezóny bitku na tréningu je alarmujúce. Akonáhle nebude niekto v mužstve ťahať za jeden povraz, musí ísť preč," napísal na sociálnej sieti X bývalý dlhoročný ligový obranca Jason Demers.

Fotografia týždňa

Žiadny rodený Američan nenazbieral v NHL toľko bodov ako Mike Modano. V Dallase sa teda rozhodli, že pred halou American Airlines Center bude mať niekdajší špičkový center vlastnú sochu. Odhalená bola v sobotu, viac sa dočítate v článku.

Modano pózuje s čerstvo odhalenou sochou.
Modano pózuje s čerstvo odhalenou sochou.Profimedia

Pohľad Ladislava Šmída

"Som veľmi rád, že sa NHL vracia do Prahy, je to dobrý krok. Myslím si, že pre hokejistov to dlhé cestovanie nie je jednoduché, ale to je asi najmenej, hlavne z hľadiska Čechov. Zahrať si pred rodičmi a kamarátmi v drese tímu NHL, vlastne 'doma', to je určite zážitok, ktorý za to stojí. Pre hráčov zo Severnej Ameriky je to takisto skvelá skúsenosť, Praha je predsa krásna.

Dlhodobo si cením, že liga rozširuje povedomie o sebe v Európe, chuť po kvalitnom hokeji je tu obrovská a sledovať duely s časovým posunom je náročné. A či dorazím ja? To asi ťažko (smiech). Tentokrát maximálne v televízii, v tom čase budem v Kanade."

NHL sa po dvoch rokoch vráti do Česka. V O2 aréne sa predstaví Nemec s New Jersey