Týždeň v NHL: Jágr sa stretol s McDavidom, veselý let Chicaga a Hertl injekciou pre Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Týždeň v NHL: Jágr sa stretol s McDavidom, veselý let Chicaga a Hertl injekciou pre Vegas
Jaromír Jágr v spoločnosti McDavida (vľavo) a Draisaitla (vpravo).
Jaromír Jágr v spoločnosti McDavida (vľavo) a Draisaitla (vpravo).X: @EdmontonOilers
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a čo zaujalo experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Opäť aj s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných zápasov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Viac o súťaži sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

Colorado hrá občas ako na húsenkovej dráhe, ale na jeho lídrovi a aktuálne najproduktívnejšom mužovi celej súťaže Nathanovi MacKinnonovi nie sú vidieť žiadne výkyvy formy. Avalanche strelili v týždni 14 gólov v zápasoch proti Chicagu, Detroitu a Minnesote. Bývalá jednotka draftu bola hneď pri desiatich z nich (3+7).

Proti Blackhawks a Red Wings sa MacKinnon podieľal na štyroch zásahoch, vyslal 20 striel, pridal jeden víťazný gól a mal luxusných plus sedem.

Brankár týždňa

Vancouver - najlepší tím Západnej konferencie - sa pripravuje na play-off a jeho brankárska jednotka Thatcher Demko tiež. Američan dostal od Los Angeles a Vegas len jeden gól a žiadny za polovicu sobotňajšieho zápasu proti Winnipegu, v ktorom musel odstúpiť pre menšie zranenie. Celkovo zastavil 62 striel a udržal si 96,9 % úspešnosť zákrokov.

Slovák týždňa

Síce sa nikto bodovo neodtrhol, ale za zmienku určite stojí debut Patrika Kocha. Stal sa 97. slovenským hokejistom v zámorskej profilige. Premiéru si v drese Arizony odkrútil v 27 rokoch proti Minnesote. Síce Coyotes prehrali 2:5, ale ako po stretnutí Koch zdôraznil, splnil sa mu sen. Pochvalu dostal aj od trénera Tourignyho.

Na ľade strávil 9:20 min a pripísal si jednu strelu, blok i štyri bodyčeky. Ocitol sa aj v záverečnej šarvátke viacerých hráčov, po ktorej inkasoval 10-minútový osobný trest. Kocha povolalo vedenie Arizony len v deň zápasu s Wild po tom, ako vymenilo Troya Stechera do Edmontonu Oilers a z dôvodu možnej výmeny pred piatkovou uzávierkou prestupov šetrilo ďalšieho obrancu Matta Dumbu.

Slovák v tejto sezóne odohral z AHL za Tucson Roadrunners 47 zápasov s bilanciou 1+10, kam sa po jednom dueli v Arizone aj naspäť vrátil.

V rámci organizácie sa Koch stal deviatym slovenským hráčom spod Tatier po Ladislavovi Nagyovi, Radoslavovi Suchom, Brankovi Radivojevičovi, Michalovi Handzušovi, Marcelovi Hossovi, Richardovi Pánikovi, Milošovi Kelemenovi a Adamovi Ružičkovi. Po Šimonovi Nemcovi a Martinovi Pospíšilovi išlo o tretí debut slovenského hráča v aktuálnej sezóne profiligy. 

Highlight týždňa

Chicago získalo budúcu megahviezdu Connora Bedarda z prvého výberu v drafte 2023, ale ani on nedokáže robiť zázraky na počkanie. Keď Blackhawks v sobotu prehrali s Washingtonom 1:4, zaknihovali 43. prehru v základnej hracej dobe a stali sa prvým tímom s istotou, že v tejto sezóne zaručene nebude hrať o Stanleyho pohár.

Malú radosť mohli mať v utorok z víťazstva 5:2 v Arizone, keďže bolo prvé z ľadu súpera po 22 prehrách. Chicago naposledy vyhralo 9. novembra v Tampe Bay, čo je štvrtá najhoršia séria v histórii. "Po dlhom čase to bol celkom veselý let domov," potvrdil po súboji Bedard.

Štatistika týždňa

Justus Annunen z Colorada nemá v NHL stále pevnú pozíciu, v zámorí pôsobí tretí rok a má za sebou len desať zápasov. Z toho šesť v prebiehajúcom ročníku. Aj napriek tomu sa mu už podarilo niečo, čo žiadnemu nováčikovi vo farbách Avalanche pred ním - udržal dve čisté kontá v dvoch stretoch po sebe.

Rekord mužstva v počte troch núl v rade drží legendárny Patrick Roy. A Annunen ho môže ešte stále vyrovnať, keďže je momentálne na farme v AHL a po poslednom čistom konte čaká na ďalší zápas.

Zo sociálnych sietí

Maverick Ott, syn súčasného asistenta trénera St. Louis Blues Steva Otta potvrdil, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Kedysi bol na ľade povestným divochom a v mnohých rebríčkoch patrí medzi 10 najlepších provokatérov histórie. Jeho potomok jasne ukázal, po kom zdedil extravagantné správanie.

Fotografia týždňa

Je to len pár týždňov, čo sa Jaromír Jágr počas slávnostného ceremoniálu v Pittsburghu stretol s mnohými hviezdami minulosti. Teraz pre zmenu narazil na tie zo súčasnosti v Edmontone. Na spoločnej fotografii s Connorom McDavidom a Leonom Draisaitlom je spolu vyše 3 700 kanadských bodov. Doženie ho raz aspoň jeden z nich?

Pohľad Ladislava Šmída

"Počas uzávierky výmen sa toho udialo veľa, ale najväčším trejdom bol určite odchod Tomáša Hertla zo San Jose do Vegas, ktorý bude pre klub neuveriteľnou injekciou. Do konca zmluvy mu zostáva ešte šesť rokov a zarába pomerne dosť peňazí, takéto výmeny sa nevidia každý deň. Je však jasné, že Golden Knights majú plán a pri zraneniach viacerých hráčov v tíme môžu trochu obísť platový strop. Jack Eichel je už späť, Mark Stone by sa mohol vrátiť na play-off, Noah Hanifin prišiel z Calgary... S týmto mužstvom treba počítať."

Hertl po výmene: Je to veľmi emotívne, ale neváhal som. Zranenie? Hlavne nech stihnem play-off

"Avšak aj ďalšie silné tímy na čele s Coloradom, Edmontonom a Carolinou sa výrazne posilnili. Je to jasný odkaz pre celú ligu, že chcú vyhrať Stanleyho pohár. Momenty, keď silný celok môže vyhrať pohár, nie sú večné, správny manažér ich rozpozná a posilní svoj klub. V NHL som bol vymenený dvakrát, z toho raz, keď som už bol riadnym členom ligy. Nebolo to počas uzávierky prestupov, ale aj tak to nie je príjemné obdobie pre psychiku. Stále to sledujete v televízii, vidíte mená, ktoré sa spomínajú znova a znova... Nečakal som výmenu z Edmontonu do Calgary, bola to trochu rana. Tak to už býva, musíte si zbaliť kufre a v ideálnom prípade sa na druhý deň hlásiť niekde inde. Nie je to nič jednoduché. Navyše som išiel do klubu, kde ma polovica šatne nenávidela pre rivalitu medzi tímami (smiech). Trvalo to len pár týždňov, čoskoro som sa stal jeho súčasťou."