Hertl po výmene: Je to veľmi emotívne, ale neváhal som. Zranenie? Hlavne nech stihnem play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hertl po výmene: Je to veľmi emotívne, ale neváhal som. Zranenie? Hlavne nech stihnem play-off
Tomáš Hertl obliekal dres Sharks dlhých 11 rokov.
Tomáš Hertl obliekal dres Sharks dlhých 11 rokov.Profimedia
Dres v NHL zmenil prvýkrát po 11 rokoch. Tomáš Hertl (30) opäť túži po play-off. Český útočník vymenil San Jose za Vegas, s ktorým sa pokúsi obhájiť minuloročné víťazstvo. "To je hlavný dôvod, prečo do toho idem. Chcem vyhrávať," povedal finalista Stanleyho pohára z ročníka 2015/16. Ešte predtým, ako sa rodák z Prahy postaví na ľad v novom drese, si však musí vyliečiť menšie zranenie. Dúfa, že sa vráti ešte pred vyraďovacou fázou.

Ako došlo k vašej výmene do Vegas a ako sa cítite ako nový hráč Golden Knights?

"Bolo to veľmi zaujímavé. Len ja a moja manželka sme vedeli, že sa to môže stať. Rozhodlo sa o tom až v piatok, takže to bol pre všetkých veľký šok. Nikto nepočítal s tým, že by som mohol byť vytrejdovaný, najmä pri malom zranení. Je to veľmi emotívne, jedenásť rokov na jednom mieste je dlhá doba. Na druhej strane sú všetci radi, že to vyšlo."

Výmenu ste museli odsúhlasiť. Bolo to ťažké rozhodnutie vzhľadom na vašu minulosť v San Jose?

"Musel som to schváliť, ale nebolo to dlhé rozhodovanie. V San Jose som jedenásť rokov, narodili sa tu obe naše deti. Máme to tu radi, toto bolo ťažké, ale z hokejového hľadiska... Už dlho sa tu nehralo play-off, prebieha tu prestavba. Vegas vlani vyhralo Stanleyho pohár a tento rok ho chce obhájiť. To je hlavný dôvod, prečo do toho idem. Chcem vyhrávať. Nikto vám to síce nemôže zaručiť, ale viete, že o to môžete zabojovať."

Odchádzate z organizácie, v ktorej ste doslova hrajúcou legendou. Ako sa tešíte na novú hokejovú výzvu?

"Fanúšikovia a všetci ostatní ma tu mali radi rovnako ako ja ich. Bude to pre mňa a celú moju rodinu nové dobrodružstvo. Sme šťastní, že môžeme San Jose nazývať domovom. Teraz sa tešíme, že môžeme vyskúšať niečo nové. Nový štadión, noví ľudia... Určite to bude poriadna výzva, na ktorú sa teším. Som motivovaný!"

Vegas mieri do play-off s cieľom zohrať dôležitú úlohu. Máte predstavu, na akej pozícii s vami počítajú?

"Ešte sme sa o tom nebavili. V prvom rade sa musím dať do poriadku. Je mi to však jedno - môžem hrať centra, môžem hrať krídlo. Kdekoľvek to bude potrebné, len aby sa vyhrávalo. Urobím pre to maximum. V nedeľu cestujem do Vegas autom, aby som ho mal so sebou. Porozprávam sa s trénermi, budem mať čas pozrieť si systém. Pripravím sa na to."

Ako to vyzerá s vaším zranením, kedy budete schopný naskočiť do hry?

"Neviem presne, kedy to bude. Dúfam, že to bude hlavne pred play-off, aby som si mohol všetko vyskúšať. V San Jose sa nikto nikam neponáhľal vzhľadom na priebeh sezóny. V pondelok vo Vegas si všetko prejdem, ale som si istý, že nikto nebude chcieť, aby som hral, ak nebudem stopercentný. Urobím však všetko pre to, aby som bol čo najskôr zdravý a na ľade."

Po dlhých rokoch budete meniť aj prostredie. Ako náročný bude tento presun z pohľadu rodiny?

"Vegas sa o mňa zatiaľ stará skvele. Je to pre mňa nové, ešte poriadne neviem, ako to tu funguje. Idem tam sám, je to trochu výhoda, že som zranený. Popoludní po rehabilitácii budem mať čas hľadať si bývanie. Rodina potom príde za mnou. Za jedenásť rokov sa v dome nazbiera veľa vecí... (smiech)."

Najbližší program Vegas.
Najbližší program Vegas.Flashscore

Aký bude váš program v najbližších dňoch?

"Od pondelka začnem pracovať, aby som bol späť."