Prvý, ktorý si zahrá so Slafkovským aj Nemcom, konkurent pre Černáka. Čo v NHL zaujalo?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý, ktorý si zahrá so Slafkovským aj Nemcom, konkurent pre Černáka. Čo v NHL zaujalo?

Allen je prvým hráčom, ktorý si zahrá v NHL so Slafkovským aj Nemcom.
Allen je prvým hráčom, ktorý si zahrá v NHL so Slafkovským aj Nemcom.Profimedia
Uzávierka prestupov v NHL nastala v piatok o 21:00 stredoeurópskeho času, pričom hodiny predtým boli nesmierne rušné a udialo sa veľmi veľa zaujímavých výmen.

Desať najzaujímavejších mapujeme v samostatnom článku, ktorý vám tiež odporúčame prečítať, ale zaujímavé to bolo aj mimo tých najväčších mien. New Jersey chcelo už veľmi dlho brankára, s ktorým by malo šancu pozrieť sa do play-off. Ťažko povedať, prečo s príchodom váhalo tak dlho, no nakoniec získalo hneď dvoch.

Prvý po boku Slafkovského aj Nemca

Z Montrealu prišiel Jake Allen. Ten sa stane prvým hráčom, ktorý v NHL nastúpi po boku Juraja Slafkovského aj Šimona Nemca. S mladým útočníkom bol v jednej šatni takmer dve sezóny, teraz prichádza do mužstva nádejného obrancu. V závere Devils získali aj fínskeho gólmana Kaapa Kähkönena, pričom do San Jose zamieril Vítek Vaneček.

Defenzívu New Jersey opustil skúsený Miller, čo je dobrá správa pre Nemca. Hviezdny brankár Linus Ullmark síce mal byť vymenený z Bostonu, ale nakoniec celý trejd padol, pretože má v zmluve klauzulu o nemožnosti trejdu do 16 klubov a tá bola uplatnená. Zatiaľ nie je jasné, ktorý tím ho mal získať.

Boston sa snažil posilniť hlavne ofenzívu. V súvislosti s Bruins sa spomínali Elias Lindholm či Pavel Bučnevič, no prišiel iba Pat Maroon. Skúsený útočník však môže byť dôležitou súčasťou v play-off, zaujme miesto v nižších formáciách. Už tak kvalitnú defenzívu vystužil Andrew Peeke z Columbusu.

Konkurencia pre Černáka

Tampa Bay posilnila ofenzívu aj defenzívu. Anthony Duclair prišiel z organizácie Sharks a konkurenciou pre Erika Černáka bude skúsený Matt Dumba. Ten už síce nie je takým kvalitným hráčom ako bol v Minnesote, ale Arizona za neho dostala iba výber v 5. kole draftu, čo je veľmi nízka protihodnota.

Coyotes do Edmontonu poslali aj Troya Stechera, čiže pustili hneď dvoch obrancov, čo znamená, že v závere by mal viac šancí dostávať Patrik Koch, aj keď ten bol po debute v NHL poslaný späť na farmu. Arizona uvoľnila pomerne dosť miesta pod platovým stropom. Spoločne s odchodom Jasona Zuckera do Nashvillu až 10,2 milióna dolárov.

Ťahy Colorada

Buffalo pustilo kapitána Okposa bojovať o Stanley Cup na Floridu a čoraz lepšieho Mittelstadta uvoľnilo pre Colorado. Odtiaľ však prišiel Bowen Byram. V defenzíve to pre najbližšie roky vyzerá veľmi sľubne. Zadné rady Sabres majú ťahať Dahlin (23 rokov), Power (21), Jokihraju (24), Samuelsson (23) či spomínaný Byram (22).

Aj preto skúsený Erik Johnson nabral smer Philadelphia, ktorá zas pustila Seana Walkera za voľbu v prvom kole draftu do Colorada. Flyers získali aj Ryana Johansena, no toho sa chceli hneď zbaviť. Nepodarilo sa to cez waiver listinu a ani výmenu, avšak určite sa o to pokúsia po sezóne.

Spomínané Colorado disponuje takisto veľkou silou. Do už tak silnej ofenzívy pribudol spomínaný Mittelstadt, Duhaime aj Trenin. Veľké meno sa snažili priviesť NY Rangers. Nevyšiel Guentzel, Smith ani Pacioretty. Preto na poslednú chvíľu pribudol Roslovic z Columbusu a trochu skôr Wennberg naposledy hrajúci za Seattle.

Toronto doplnilo defenzívu

Toronto nebolo také aktívne ako pred rokom, ale obranca Joel Edmundson je kvalitným doplnením obrany. Capitals si navyše ponechajú polovicu z jeho 1,75-miliónového platu. Skúsený útočník Phil Kessel napokon nepodpísal zmluvu s Vancouverom, takže v tejto sezóne nenastúpi ani na jeden zápas.

V Calgary napokon ostal žiadaný brankár Jacob Markström. Jordan Eberle namiesto odchodu predĺžil zmluvu so Seattlom o dva roky.