Jeden trejd zaujímavejší ako druhý. TOP 10 výmen pred prestupovou uzávierkou v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jeden trejd zaujímavejší ako druhý. TOP 10 výmen pred prestupovou uzávierkou v NHL
Guentzel bol najväčšou rybou na trhu, v závere si ale šou ukradol Hertl.
Guentzel bol najväčšou rybou na trhu, v závere si ale šou ukradol Hertl.Profimedia
Tohtoročná prestupová uzávierka v NHL bola nesmierne zaujímavá a bohatá na výmeny hviezdnych hráčov. Flashscore Správy pre vás vyberajú desať najlepších trejdov, ktoré sa uskutočnili počas posledných hodín pred uzávierkou.

Jake Guentzel

Pittsburgh → Carolina

Guentzel počas aktuálneho ročníka nazbieral v 50 odohratých zápasoch celkovo 52 bodov. Už šiesty rok sa drží na hranici približne bodu na stretnutie, respektíve tesne nad ňou. Končí sa mu päťročná zmluva za priemerne šesť miliónov dolárov, pričom s Pittsburghom sa nevedel dohodnúť na novom kontrakte.

Opačným smerom putovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a aj podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu. Ak sa Carolina nedostane do finále, voľba v 1. kole sa stane voľbou v 2. kole patriacou pôvodne Philadelphii. Možnosť v 5. kole získa Pittsburgh len v prípade, ak Carolina vyhrá Stanleyho pohár.

Tomáš Hertl

San Jose → Vegas

Skúsený český útočník bol doslova v posledných sekundách prestupového obdobia v NHL vymenený zo San Jose do Vegas Golden Knights. O tomto hráčovi pritom nehovoril žiadny zámorský insider v súvislosti s tým, že by mal byť vymenený, ale Vegas potvrdilo, že je na trhu niekým, kto doslova nemá hranice. Český útočník mení klub v profilige prvý raz. Za Sharks nastupoval od svojho vstupu do NHL v sezóne 2013/14.

Rodák z Prahy je momentálne v druhom roku svojej osemročnej zmluvy na priemerne 8,137 milióna dolárov za sezónu. Preto si Sharks ponechajú časť jeho platu, konkrétne 17 %, takže Vegas bude hradiť 6,75 milióna dolárov. Sharks dostali voľbu v prvom kole draftu 2025, výber v tretích kolách 2025 a 2027 a takisto mladého útočníka Davida Edstroma, ktorého si Vegas vybralo v poslednom drafte počas prvého kola. 

Tyler Toffoli

New Jersey → Winnipeg

Kanadský útočník podľa očakávaní opustil New Jersey a sťahuje sa do Winnipegu. Jets obetovali voľbu v druhom kole draftu 2025 a treťom kole 2024. Devils si ponechajú 50 % platu, ktorý v tejto sezóne činí 4,25 milióna dolárov.

V tejto sezóne odohral 61 zápasov a získal 44 bodov za 26 gólov a osemnásť asistencií. Po Vancouveri, Montreale a Calgary bude Toffoli nastupovať za štvrtý kanadský klub. Najviac ale odohral za Los Angeles, s ktorým v roku 2014 vyhral Stanley Cup.

Jevgenij Kuznecov

Washington → Carolina

Nečakaná a nesmierne zaujímavá výmena prišla pár hodín pred koncom prestupového obdobia. Kuznecov patril medzi dlhoročné stálice Washingtonu, podieľal sa aj na zisku Stanleyho pohára v roku 2018. V uplynulých dvoch sezónach však jeho produktivita klesala, v tomto ročníku získal iba 17 bodov (6+11) v 43 zápasoch.

V predchádzajúcich týždňoch absolvoval asistenčný program NHL a NHLPA, ktorý slúži hráčom na pomoc pri liečbe závislostí a pri problémoch s duševným zdravím. Po jeho skončení ho Capitals zaradili na waiver listinu, ale žiadny z tímov po ňom nesiahol. Následne bol poslaný do AHL, kde však nenastúpil ani raz. Capitals si ponechajú polovicu z jeho 7,8-miliónového kontraktu.

Vladimir Tarasenko

Ottawa → Florida

Ruský útočník odišiel z Ottawy Senators do tímu Florida Panthers, pričom stál veľmi málo. Kanadská organizácia získala za svoju už bývalú hviezdu voľby v 3. kole draftu 2025 a vo štvrtom kole 2024, zároveň si ponechá 50 percent z päťmiliónového platu tohto hráča. Ak Florida získa tento rok Stanley Cup, spomínaný výber vo štvrtom kole sa zmení na voľbu v 3. kole draftu 2026. Počas doterajšieho priebehu sezóny odohral 57 zápasov, v ktorých získal 41 bodov za 17 gólov a 24 asistencií. Florida bude jeho štvrtým tímom v NHL, predtým hrával za St. Louis a záver predošlého ročníka strávil ako člen NY Rangers.

Noah Hanifin

Calgary → Vegas

Jeden z najžiadanejších hráčov pred uzávierkou prestupov dorazil z Calgary. Vegas síce obetovalo voľbu v 1. kole draftu 2025 či talentovaného Miromanova, no musí byť spokojné. Polovicu z takmer päťmiliónového kontraktu si ponechajú Flames a ďalších 25 % na seba zobrala Philadelphia. Golden Knights si tak zapíšu iba 1,235 milióna dolárov z jeho platu.

Casey Mittelstadt

Buffalo → Colorado

Veľmi zaujímavú výmenu spravili Colorado a Buffalo. Nádejný obranca Bowen Byram ochádza z organizácie Avalanche, opačným smerom putuje útočník Casey Mittelstadt. Ten má momentálne nábeh na 61 bodov v tejto sezóne, čo by bolo jeho maximum. Tento trejd je jeden za jedného bez draftových volieb. Colorado však bolo aktívne aj ďalej. Za prvé kolo získalo obrancu Seana Walkera a zbavilo sa Ryana Johansena, zatiaľ čo pod skalnaté hory prišli aj Jakov Trenin a Brandon Duhaime.

Kyler Okposo

Buffalo → Florida

Útočník Kyle Okposo opúšťa Buffalo, kde bol kapitánom a o Stanley Cup bude bojovať v drese Floridy. Opačným smerom putujú obranca Calle Själin a výber v 7. kole draftu 2024, pričom ten sa zmení na 5. kolo, ak Panthers vyhrajú celé play-off.

Pre Floridu je to druhá posila, nedávno prišiel Vladimir Tarasenko. Samotný Okposo sa sám rozhodol, kde chce byť vymenený. "Kyle je mimoriadne rešpektovaný veterán, ktorý do nášho tímu prináša vodcovstvo a konkurenciu. Sme nadšení, že sme ho získali," uviedol generálny manažér Panthers Bill Zito.

Jake Allen

Montreal → New Jersey

Slovenský útočník Juraj Slafkovský prichádza o spoluhráča, Šimon Nemec získal nového. Allen je prvým hráčom, ktorý si v NHL zahrá s obomi mladíkmi. Opačným smerom putuje voľba v 3. kole draftu 2025, pričom tá sa môže zmeniť na 2. kolo, záležať bude na počte odchytaných zápasov. Canadiens si ponechajú 50 % z jeho 3,85-miliónového platu. Túto hodnotu bude poberať ešte aj v budúcom ročníku. Montreal má v tíme ďalších mladých brankárov, takže teraz dostanú ešte viac príležitostí.

Adam Henrique

Anaheim → Edmonton

Edmonton získal z Anaheimu dvoch kvalitných útočníkov. Veterán Adam Henrique si zahral finále Stanley Cupu s New Jersey v roku 2012 a v NHL má za sebou štrnásť sezón. Agresívne hrajúci Sam Carrick neuhne v žiadnom súboji, no play-off ho čaká prvý raz v kariére. Oilers za nich obetovali voľby v 1. kole draftu 2024 a 5. kole 2025. Ducks si ponechajú 50 % platu Henriqueho, pričom ďalších 25 percent sa pripísalo Tampe Bay. Tá dostala od Edmontonu voľbu v 7. kole 2024 a mladého brankára Tya Taylora.