McDavid porazil Crosbyho, Calgary bez Pospíšila s debaklom. Bedard naštartoval obrat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
McDavid porazil Crosbyho, Calgary bez Pospíšila s debaklom. Bedard naštartoval obrat
V Pittsburghu mohli diváci sledovať aj súboj bývalých draftových jednotiek.
V Pittsburghu mohli diváci sledovať aj súboj bývalých draftových jednotiek.Profimedia
Zámorská NHL mala na záver uplynulého týždňa na programe päť zápasov, avšak bez slovenského zastúpenia. V profilige sa po piatkovej uzávierke prestupov pokračuje v tvrdých bojoch o predĺženie sezóny v podobe prieniku do play-off.

Pittsburgh - Edmonton 0:4

Tri body Connora McDavida, z toho gól už po 68 sekundách a asistencie na ďalšie dva zásahy, posunuli Edmonton výrazne k play-off. Piati Oilers majú v Západnej konferencii náskok 12 bodov na deviatu Minnesotu a navyše dva duely k dobru.

K demolácii partie okolo Sidneyho Crosbyho prispel dvomi gólmi aj obranca Darnell Nurse. Všetkých 41 striel Penguins zneškodnil Calvin Pickard.

Carolina - Calgary 7:2

Calgary naďalej bez suspendovaného Martina Pospíšila nemalo šancu na ľade Caroliny, keď už na začiatku 22. minúty prehrávalo 0:4. Hneď traja domáci hráči zaznamenali bilanciu 1+2: Sebastian Aho, Andrej Svečnikov a Teuvo Teravainen.

Podľa portálu MoneyPuck.com klesla šanca Flames na play-off na 6,5 %, zatiaľ čo domáci celok má vyraďovaciu fázu prakticky istú.

Chicago - Arizona 7:4

Naopak, najväčšiu prestrelku noci zaobstarali tímy, ktoré už na play-off môžu zabudnúť. Arizona viedla v United Centre po 11 sekundách druhej periódy 2:0, avšak potom zavelil k obratu Connor Bedard, ktorý zaknihoval dva góly a asistenciu.

Čisto z pohľadu bodov ho predstihol Seth Jones so štyrmi asistenciami, hrdinom večera však bol premiérovo hetrikový Colin Blackwell

Ďalšie výsledky:

Minnesota - Nashville 4:3 pp

Anaheim - NY Islanders 1:6