Modano navždy. Dallas odhalil klubovej legende sochu pred American Airlines Center

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Modano navždy. Dallas odhalil klubovej legende sochu pred American Airlines Center
Modano pózuje s čerstvo odhalenou sochou.
Modano pózuje s čerstvo odhalenou sochou.Profimedia
Klub NHL Dallas Stars odhalil v sobotu pred American Airlines Center sochu svojej legendy Mikea Modana (53). Bývalý americký útočník je klubovým lídrom v počte odohraných zápasov, strelených gólov i asistencií.

"Je ťažké vyjadriť slovami, čo to pre mňa znamená," povedal 53-ročný Modano so slzami v očiach počas slávnostného ceremoniálu v priebehu sobotňajšieho zápasu proti Los Angeles.

"Pred tridsiatimi rokmi sme nastúpili do lietadla, aby sme sem prišli a nevedeli sme, čo môžeme očakávať. O päť rokov neskôr sme vám dali Stanleyho pohár. Z Dallasu sme urobili hokejové mesto," pripomenul Modano sťahovanie Minnesoty North Stars do Texasu v roku 1993.

Najproduktívnejší americký hokejista v histórii NHL má pred American Airlines Center sochu ako druhý športovec po Dirkovi Nowitzkom, ktorý v roku 2011 priviedol miestnych Mavericks k jedinému triumfu v NBA.

"Ďakujem ti, Dirk, že si mi držal miesto," povedal Modano na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa mal konať v sobotu popoludní, ale pre vytrvalý dážď ho museli odložiť a presunúť do interiéru.

Modano odohral za klub 20 zo svojich 21 sezón v NHL. Dallas na jeho počesť vyradil číslo 9 v marci 2014 - v tom istom roku, keď rodák z Michiganu vstúpil do Siene slávy.

Suverénne najproduktívnejší hráč v histórii Stars a držiteľ mnohých klubových rekordov odohral v NHL 1 499 zápasov základnej časti vrátane jednej sezóny v Detroite a získal 1 374 bodov za 561 gólov a 813 asistencií. V play-off pridal 146 bodov (58+88) v 176 dueloch. V roku 1999 Modano získal jediný Stanleyho pohár v histórii Dallasu.

Dallas - Los Angeles 4:1